Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową

Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 475 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową marmoladę, ocet z czerwonego wina, proszek z chile i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex, oraz Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem olej, czosnek, chile proszek, kminek, pieprz, 1/2 łyżeczka cayenne, i 2 łyżeczki soli w małej misce. Jagnięcinę osuszyć i natrzeć mieszanką przypraw.
Przenieść jagnięcinę do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wyciskając nadmiar powietrza. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, co najmniej 8 godzin.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Przełożyć jagnięcinę na ciężką płytką patelnię o wymiarach 17 na 12 cali i przykryć szczelnie folią, a następnie piec 1 1/4 godziny.
Tymczasem wymieszać marmoladę, ocet, i pozostałe 1/2 łyżeczka cayenne i 1/2 łyżeczka soli w 1-quart ciężki rondel i doprowadzić do duszenia, mieszając od czasu do czasu.
Wyrzucić folię z jagnięciny i ostrożnie wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni.
Szczotka jagnięcina z niektórych Marmolady glazury i pieczenia, fastrygowanie co 10 minut (używać wszystkich glazury) i obracając Stojaki na co 20 minut, aż rumiane i miękkie, o 1 godzinę.
Pokroić Stojaki na poszczególne żebra.
Wymieszać wodę, kaszę i sól w 2-kwartowym ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż bardzo gruby, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać sery.
Kaszę podawać z żeberkami.
Żeberka można marynować do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino można spróbować Brundlmayer Steinmassl Riesling. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
![Brundlmayer Steinmassl Riesling]()
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.