Terrina z białej czekolady z sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc wypróbuj Terrinę z białej czekolady z sosem karmelowym. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,47 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 44g tłuszczu i w sumie 471 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga orzechów pekan, burbona, ciężkiej śmietany do ubijania i żelatyny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 35%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Terrine z białej i ciemnej czekolady, Biała czekolada Pralina lody Terrine z jeżyną-raspb, oraz Suflet Karmelowo-Imbirowy Z Sosem Z Białej Czekolady Wolfberry.
Instrukcje
Linia 8-in. x 4-w. bochenek z folią; odstawić.
Bourbon posyp żelatyną; odstawić.
W podwójnym bojlerze lub metalowej misce nad gorącą wodą rozpuść czekoladę i masło; mieszać do uzyskania gładkości.
Dodaj 1 szklankę mieszanki śmietany i żelatyny; mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Dodaj orzechy pekan; przykryj i wstaw do lodówki na 20 minut.
W małej misce ubij pozostałą śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć do schłodzonej mieszanki czekolady; przenieść na przygotowaną patelnię. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
W przypadku sosu w dużym ciężkim rondlu rozprowadź cukier; gotuj bez mieszania na średnim ogniu, aż zacznie się topić. Delikatnie przeciągnij stopiony cukier na środek patelni, aby cukier rozpuścił się równomiernie. Gotuj bez mieszania, aż stopiony cukier zmieni kolor na średnio bursztynowy, około 25 minut. Stopniowo dodawaj masło i śmietanę.
Podnoszenie terriny folią; wyjmij z patelni.
Pokrój terrine na 10 plasterków; podawać z sosem. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ruinart Brut rosé (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 56 dolarów za butelkę.
![Ruinart Brut Rose (półbut)]()
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.