Terrina rabarbarowa z sosem malinowym
Rabarbar Terrine z sosem malinowym może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,54 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mielony imbir, ciężki krem do ubijania, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Terrina Malinowo-Arbuzowa Z Sosem Jagodowym, Sos Malinowy Rabarbarowy, oraz SOS Rabarbarowo-Malinowy.
Instrukcje
Linia a 9-in. x 5 po. patelnia bochenkowa z folią; odstawić. W dużym rondlu zagotować rabarbar i 1 szklankę cukru. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 12-14 minut lub do zgęstnienia i miękkości rabarbaru, mieszając kilka razy.
Zdjąć z ognia. Ostudzić całkowicie, około 25 minut, mieszając kilka razy, aby rozbić rabarbar.
W małym mieszaniu ubić śmietanę do ubijania, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj 2 łyżki cukru i wanilii; ubić, aż miękkie szczyty tworzą. Złożyć w mieszankę rabarbarową.
Przełożyć połowę na przygotowaną patelnię. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszankę rabarbaru.
Imbir wymieszać z lodami; rozprowadzić 1-1 / 2 szklanki na warstwie rabarbaru. Przykryć i zamrozić na 30 minut. Schłodzić pozostałą mieszankę lodów.
Pozostałą masę rabarbarową rozprowadzić na warstwie lodów. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę.
Rozprowadzić z pozostałą mieszanką lodów. Zamrozić do twardości.
Do sosu odcedź maliny, zastrzegając sok. W blenderze połącz maliny i 2 łyżki soku; przykryj i przetwarzaj do puree. Naciśnij przez drobne sito; wyrzuć nasiona i miąższ. Pozostały cukier wymieszać z mieszaniną malin.
Dodaj wystarczającą ilość pozostałego soku, aby odmierzyć 1-1 / 2 szklanki.
Wyjąć terrine z zamrażarki 15 minut przed cięciem.
Podawać z sosem malinowym.