Tarty Morelowo-Anyżowe

Tarty Morelowo-Anyżowe
Tarty morelowo-anyżowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Mieszanka ekstraktu migdałowego, ciężkiej śmietany, ciasta głównego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tarty Morelowe, Smoky Morelowe Tarty, oraz Indywidualne Tarty Morelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz morele i 2 filiżanki w dużym ciężkim rondlu.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć temperaturę do średniej i gotować na wolnym ogniu, mieszając i tłucząc morele, aż owoce będą bardzo miękkie i rozbite, a większość płynu odparuje, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać 1/2 szklanki cukru; stiruntil rozpuszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Wyjąć z rozgrzanego i wymieszać w konfitury I1 łyżeczka ekstraktu migdałowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
PrzetworyPrzetwory
4
Niech coolcompletely. DO AHEAD: Canbe wykonane 3 dni do przodu. Coverand chill.
5
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla mistrza
6
Słodkie ciasto, dodając anyżki skierowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Dziurkować ciasto; podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Umieść połowę ciasta na środku 12-calowego kwadratowego kawałka pergaminu. Używając opuszków palców, kształtuj ciasto na okrągło 9". Przesuń doughon pergamin papieru na jedną koniec dużej blachy do pieczenia.Powtórz z pozostałym ciastemna innym kawałku pergaminu; przenieść na drugi koniec arkusza do pieczenia. Dziel mieszankę moreli pomiędzy rundami, pozostawiając 3/4 " gładką granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Luźno przykryć tarty zplastic wrap lub Kuchnia toweland niech wzrosnąć w ciepłym, projekt-freearea aż dmuchane, ale nie podwojone w rozmiarze, 45-50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
10
W międzyczasie ułóż stojak wmidle piekarnika; rozgrzej do 191°. ubić jajko z 2 łyżeczkami ciepłej wodyw małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
11
Obramowanie szczotki ciasta z myciem jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
12
Zapiekać tarty dopołudniki są złote, 25-30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Przelew na przewód rack.DO naprzód: tarty można piec 1 dzień wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Niech ostygnie całkowicie.Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać Ina 177° piekarnik do ciepła, 10–15minutes. Alternatywnie, freezein zamykanej torby zamrażarki przez okres do 1 miesiąca. Odwilż przed ogrzewaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
15
Kurz gorące tarty sproszkowanymsugar.
16
Lekko ostudzić. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę, pozostając 1/4 szklanki cukru, a następnie polej 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego w średniej misce, aż utworzy się miękka pianka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
17
Podawać tarty ciepłe lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn