Tartinki Szparagowo-Serowe
Przepis Szparagowo-serowe tartinki może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicach 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, szparagi, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tartinki z grzybami i szparagami, Grillowane szparagi Tartine ze świeżą ricottą, Pesto i szalotki, oraz Tartinki z szynką i serem.
Instrukcje
Doprowadzić dużą patelnię osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować, aż chrupiące-przetargu, 2 protokół.
Odcedzić i przełożyć na talerz. Wytrzyj patelnię.
Dodaj olej i szalotki na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, 4 protokół.
Przełożyć szalotki na talerz.
Dodaj pomidory na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane z jednej strony, 2 protokół; przenieść na talerz z szalotki.
Rozgrzej brojlery. Ułóż chleb na blasze do pieczenia; toast w brojlerze 3 cale od ciepła, obracając raz, 2 protokół.
Rozprowadzić toasty z tapenade i top z szalotki, fontina i mozzarella. Smażyć tartines 3 cali od ciepła przez 1 minutę, aż ser się stopi. Tartinki ułożyć szparagami i udekorować Gruyre. Tartiny dusić przez 1 minutę dłużej, aż Gruyre się stopi. Tartinki polać pomidorami i prosciutto, skropić octem i podawać.