Tartaletki z kozim serem i żurawiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj tartlety z kozim serem i żurawiną. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 116 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 362 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz liście rukoli, kłody koziego sera g, chutney i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tartaletki ze szpinakiem i kozim serem, Tartaletki z cebulą i kozim serem, oraz Ser Kozi Tartlets Pecan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Ułożyć ciasto na mąki powierzchni roboczej. Używając okrągłego foremki do ciasta o średnicy 7,5 cm, Wytnij jak najwięcej kółek.
Posadź je na naoliwionych blachach do pieczenia i zdobądź okrąg około 2,5 cm od krawędzi każdej płyty, naciskając delikatnie nożem 5 cm. Przebić środek każdego widelcem, posmarować jajkiem i polać sosem żurawinowym lub chutney.
Ser pokroić w plasterki o grubości 5 mm, aby mieć plasterek na krążek (wyrzucić Skórki końcowe).
Kładziemy plasterek na każdą tartę, a następnie przykrywamy liśćmi tymianku, odrobiną oleju i odrobiną czarnego pieprzu.
Piec przez 10-15 minut, aż ser będzie złoty, a ciasto chrupiące. Ostudzić przez 5 minut i podawać na ciepło, przyozdobione liśćmi rukoli.