Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa

Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojej kolekcji, tarta z okruchami żurawinowo-pomarańczowymi może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 58 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pępek pomarańczowy, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką ocena 19%, to danie jest raczej złe. Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa, Tarta Żurawinowa Chleb Pomarańczowy, oraz Tarta Z Okruchami Brzoskwini są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce wymieszaj 1-3 / 4 szklanki pokruszonych krakersów i 1/4 szklanki cukru; wymieszać z roztopionym masłem. Naciśnij dolną i górną stronę nie nasmarowanego 11-calowego. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Piec 7-8 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią. Ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Do polewania w małej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i pozostałe pokruszone krakersy i cukier; pokroić w zimne masło, aż się kruszy. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Do WiązaniaDo Wiązania
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Drobno zetrzyj tyle skórki z pomarańczy, aby zmierzyć 1 łyżkę stołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
5
Wytnij cienki plasterek z góry i dołu pomarańczy; stań pomarańczowy pionowo na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Odetnij skórkę i zewnętrzną membranę, zaczynając od góry. Trzymając pomarańczowy nad miską, aby złapać soki, Usuń pomarańczowe sekcje, przecinając wzdłuż membrany. Ściśnij membranę, aby zarezerwować dodatkowy sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
W dużym rondlu wymieszaj cukier, tapiokę, sodę oczyszczoną, cynamon i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
TapiokaTapioka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Dodaj żurawinę, brandy, startą skórkę i zarezerwowany sok; wrzucić do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
9
Odstawić na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 425°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Doprowadź mieszankę żurawinową do pełnego wrzenia, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
11
Dodaj pomarańczowe sekcje;podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
12
Wlać do skórki; posypać polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
13
Piec 10-15 minut lub do momentu, aż polewa będzie złotobrązowa. Ostudzić na ruszcie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn