Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojej kolekcji, tarta z okruchami żurawinowo-pomarańczowymi może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 58 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pępek pomarańczowy, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką ocena 19%, to danie jest raczej złe. Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa, Tarta Żurawinowa Chleb Pomarańczowy, oraz Tarta Z Okruchami Brzoskwini są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W małej misce wymieszaj 1-3 / 4 szklanki pokruszonych krakersów i 1/4 szklanki cukru; wymieszać z roztopionym masłem. Naciśnij dolną i górną stronę nie nasmarowanego 11-calowego. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Piec 7-8 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią. Ostudzić na ruszcie.
Do polewania w małej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i pozostałe pokruszone krakersy i cukier; pokroić w zimne masło, aż się kruszy. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Drobno zetrzyj tyle skórki z pomarańczy, aby zmierzyć 1 łyżkę stołową.
Wytnij cienki plasterek z góry i dołu pomarańczy; stań pomarańczowy pionowo na desce do krojenia.
Odetnij skórkę i zewnętrzną membranę, zaczynając od góry. Trzymając pomarańczowy nad miską, aby złapać soki, Usuń pomarańczowe sekcje, przecinając wzdłuż membrany. Ściśnij membranę, aby zarezerwować dodatkowy sok.
W dużym rondlu wymieszaj cukier, tapiokę, sodę oczyszczoną, cynamon i ziele angielskie.
Dodaj żurawinę, brandy, startą skórkę i zarezerwowany sok; wrzucić do pokrycia.
Odstawić na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 425°.
Doprowadź mieszankę żurawinową do pełnego wrzenia, ciągle mieszając.
Dodaj pomarańczowe sekcje;podgrzej.
Wlać do skórki; posypać polewą.
Piec 10-15 minut lub do momentu, aż polewa będzie złotobrązowa. Ostudzić na ruszcie.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "