Tarta Śliwkowa
Tarta Śliwkowa wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 12 porcji z 463 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Za $1.14 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga orzechów włoskich, śliwek śliwkowych, mąki i brązowego cukru. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, oraz Tarta Śliwkowa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połącz mąkę, orzechy włoskie i cukier w dużej misce.
Mieszaj ręcznie lub mikserem elektrycznym, aż się kruszy.
Wciśnij 1 1/2 szklanki mieszanki miękiszu równą warstwą na dno 9 1/2-calowej tortownicy lub tarty. Ułóż śliwki na patelni skórą do dołu, aby utworzyć wzór kwiatowy; zacznij od zewnątrz i wejdź do środka.
Resztę mieszanki miękiszu posyp równomiernie śliwkami.
Piecz tartę przez 40 do 50 minut lub do momentu, gdy lekko się zrumieni, a soki śliwkowe będą bulgotać.
Wyjmij z piekarnika i ostudź przez 10 minut.
Wyjmij z patelni i przenieś tartę na płaski talerz.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "