Tarta ze szpinakiem Mushroom & baby
Tarta ze szpinakiem Mushroom & baby zajmuje ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 114 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dojrzały cheddar, liście szpinaku dla niemowląt, pieczarki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Ze Szpinakiem I Grzybami Portobello, Risotto z boczkiem i dzikimi grzybami ze szpinakiem dla niemowląt, oraz Tarta Z Pieczarkami, Szpinakiem I Cebulką.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni i wyłożyć na głęboką, 22-centymetrową puszkę.
Niech krawędzie zwisają, nie przyciąć je jeszcze. Schłodzić w lodówce lub zamrażarce przez co najmniej 15 minut.
Wyłożyć ciasto pergaminem do pieczenia i wypełnić fasolą do pieczenia.
Umieścić na blasze do pieczenia, a następnie piec przez 15-20 minut.
Usuń fasolę i pergamin, a następnie wróć do piekarnika na kolejne 5 minut, aby ugotować podstawę.
Usuń, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 160 ° c/wentylator 140 ° C / Gaz
Rozgrzać olej na dużej patelni, a następnie gotować grzyby przez 1 min.
Dodać szpinak, następnie gotować przez 3 Min więcej lub aż zwiędnie w dół.
Jajka połączyć z mlekiem i śmietaną w dzbanku i dobrze doprawić. Uformować tartę, posypując serem bazę, następnie rozsypać na warzywach i zalać mieszanką śmietany i jajek.
Posypać tymianek na wierzchu, a następnie piec przez 40-45 minut lub do zestawu.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przyciąć krawędzie ciasta i podawać w plastrach z sałatkami, poniżej.