Tarta z pieczonych słodkich ziemniaków i cebuli

Tarta z pieczonych słodkich ziemniaków i cebuli
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 611 kalorii, 19g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, udekoruj: gałązki rozmarynu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana tarta z cebulą i słodkimi ziemniakami, Słodkie Ziemniaki, Czerwona Cebula I Tarta Fontina, oraz Do góry nogami tarta ze słodkimi ziemniakami i cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić razem pierwsze 4 składniki w dużej misce; ułóż mieszaninę w jednej warstwie w lekko nasmarowanym 15-x 10-calowy galaretki-roll pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Piec 20 minut lub tylko do ziemniaków są miękkie, mieszając po 10 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu (około 30 minut). Wymieszać z boczkiem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Rozwiń piecrusts; stos na lekko nasmarowanej powierzchni.
5
Zwiń ułożone kawałki w 12-calowe koło. Dopasuj piecrust do 10-calowej patelni do głębokich naczyń z wyjmowanym dnem; naciśnij na karbowane krawędzie. Odciąć nadmiar piecrust wzdłuż krawędzi. Linia piecrust z folii aluminiowej lub pergaminu, i wypełnić odważnikami ciasta lub suszonej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Forma TartaForma Tarta
6
Umieść patelnię na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 425 przez 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć ciężarki i folię; piec jeszcze 5 minut. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu (około 15 minut). Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Połowę mieszaniny słodkich ziemniaków i połowę sera w tartej skorupie; powtórz warstwy raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
SerSer
10
Ubijamy pół na pół i kolejne 3 składniki; polewamy serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Piec w 350 na najniższym stojaku piekarnika 35 do 40 minut lub aż zestaw. Chłodna tarta na blasze do pieczenia na stojaku z drutu 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn