Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą
Jeśli 2,53 zł za porcję spada twój budżet, truskawkowa tarta Mascarpone z portową glazurą może być ogromna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz cukiernik, ekstrakt z wanilii, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta sernikowa z żurawiną w portowej glazurze, Mascarpone mini babeczki z glazurą truskawkową, oraz Tarta Truskawkowa Mascarpone.
Instrukcje
Mieszaj mąkę, cukier, sól i masło w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu. Ubij widelcem żółtko, wanilię, sok z cytryny i wodę, następnie skrop mieszankę mąki i mieszaj widelcem (lub pulsem), aż mieszanina się połączy.
Delikatnie zagniataj mąką ręce na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż ciasto uformuje się, a następnie delikatnie zagniataj 4 lub 5 razy. Wciśnij 5-calowy dysk.
Umieść na środku patelni i przykryj folią. Używając palców i spodu płaskodennej miarki, rozprowadź i popchnij ciasto, aby równomiernie pokryć dno i bok patelni. Dno tarty skorupy nakłuć widelcem i zamrozić, aż będzie jędrne, około 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Linia tarta powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż strona jest ustawiona, a krawędź jest blado złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i nadal piec, aż powłoka jest głęboko złoty na całym, o 20 minut więcej. Schłodzić na patelni, około 45 minut.
Wymieszać razem truskawki i cukier granulowany w misce i odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut. Przecedzić na sitku ustawionym na małym rondlu, zachowując jagody.
Dodaj Port do cieczy w rondlu i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 10 do 15 protokół.
Przełożyć do małej miski, aby lekko ostudzić.
W międzyczasie ubić mascarpone, cukier cukierniczy, sok z cytryny, skórkę, wanilię i szczyptę soli na sztywno.
Mascarpone rozprowadzić równomiernie w ostudzonej skorupce, następnie polać truskawkami.
Mżawka Port glazury na całej tart.
Tart shell można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.