Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą

Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą
Jeśli 2,53 zł za porcję spada twój budżet, truskawkowa tarta Mascarpone z portową glazurą może być ogromna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz cukiernik, ekstrakt z wanilii, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta sernikowa z żurawiną w portowej glazurze, Mascarpone mini babeczki z glazurą truskawkową, oraz Tarta Truskawkowa Mascarpone.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, cukier, sól i masło w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu. Ubij widelcem żółtko, wanilię, sok z cytryny i wodę, następnie skrop mieszankę mąki i mieszaj widelcem (lub pulsem), aż mieszanina się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Delikatnie zagniataj mąką ręce na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż ciasto uformuje się, a następnie delikatnie zagniataj 4 lub 5 razy. Wciśnij 5-calowy dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Umieść na środku patelni i przykryj folią. Używając palców i spodu płaskodennej miarki, rozprowadź i popchnij ciasto, aby równomiernie pokryć dno i bok patelni. Dno tarty skorupy nakłuć widelcem i zamrozić, aż będzie jędrne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Linia tarta powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec, aż strona jest ustawiona, a krawędź jest blado złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i nadal piec, aż powłoka jest głęboko złoty na całym, o 20 minut więcej. Schłodzić na patelni, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Wymieszać razem truskawki i cukier granulowany w misce i odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut. Przecedzić na sitku ustawionym na małym rondlu, zachowując jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
TruskawkiTruskawki
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj Port do cieczy w rondlu i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przełożyć do małej miski, aby lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W międzyczasie ubić mascarpone, cukier cukierniczy, sok z cytryny, skórkę, wanilię i szczyptę soli na sztywno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MascarponeMascarpone
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Mascarpone rozprowadzić równomiernie w ostudzonej skorupce, następnie polać truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
MascarponeMascarpone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2
Mżawka Port glazury na całej tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
PortPort
1
Tart shell można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn