Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą

Tarta truskawkowa Mascarpone z portową glazurą
Jeśli 2,53 zł za porcję spada twój budżet, truskawkowa tarta Mascarpone z portową glazurą może być ogromna Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz cukiernik, ekstrakt z wanilii, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta sernikowa z żurawiną w portowej glazurze, Mascarpone mini babeczki z glazurą truskawkową, oraz Tarta Truskawkowa Mascarpone.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, cukier, sól i masło w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu. Ubij widelcem żółtko, wanilię, sok z cytryny i wodę, następnie skrop mieszankę mąki i mieszaj widelcem (lub pulsem), aż mieszanina się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Delikatnie zagniataj mąką ręce na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aż ciasto uformuje się, a następnie delikatnie zagniataj 4 lub 5 razy. Wciśnij 5-calowy dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Umieść na środku patelni i przykryj folią. Używając palców i spodu płaskodennej miarki, rozprowadź i popchnij ciasto, aby równomiernie pokryć dno i bok patelni. Dno tarty skorupy nakłuć widelcem i zamrozić, aż będzie jędrne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Linia tarta powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec, aż strona jest ustawiona, a krawędź jest blado złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i nadal piec, aż powłoka jest głęboko złoty na całym, o 20 minut więcej. Schłodzić na patelni, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Wymieszać razem truskawki i cukier granulowany w misce i odstawić, mieszając od czasu do czasu, 30 minut. Przecedzić na sitku ustawionym na małym rondlu, zachowując jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
TruskawkiTruskawki
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj Port do cieczy w rondlu i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przełożyć do małej miski, aby lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
W międzyczasie ubić mascarpone, cukier cukierniczy, sok z cytryny, skórkę, wanilię i szczyptę soli na sztywno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MascarponeMascarpone
WaniliaWanilia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Mascarpone rozprowadzić równomiernie w ostudzonej skorupce, następnie polać truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
MascarponeMascarpone
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
2
Mżawka Port glazury na całej tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
PortPort
1
Tart shell można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn