Tarta pomidorowa wiśniowa z bazylią
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka śmietany, masła, pomidorów winogronowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tarta Bazyliowo-Pomidorowa, Tarta Z Pomidorami Bazyliowymi, oraz Tarta Pomidorowa Z Parmezanem I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-calowa patelnia z wyjmowanym dnem. W robocie kuchennym, pulsować mąkę ze szczyptą soli i masła, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodać śmietanę i pulsować, aż ciasto prawie się zbierze. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i kilka razy zagnieść. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub na noc.
Rozwałkuj ciasto do 14-calowej rundy. Wcisnąć okrągłe do patelni tart; odciąć nadmiar. Kopiec pomidory w skorupce.
Piec około 1 godziny i 40 minut, aż ciasto będzie równomiernie rumiane.
Ochłoń. Doprawić solą, udekorować bazylią i podawać.