Tarta Pomidorowa Filo
Tarta pomidorowa Filo wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 34 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidory roma, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Tarta Pomidorowa Filo, Tarta Z Marchewką Filo, oraz Czekoladowe Krówki Filo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłóż duży arkusz ciastek z pergaminem i papierem natryskowym z natryskiem oleju do gotowania (lub lekko posmaruj olejem roślinnym).
Ułóż 1 arkusz filo na papierze i lekko posmaruj odrobiną roztopionego masła.
Całość posypać 1 łyżką. parmezan. Powtórz warstwę jeszcze 5 razy (z filo, masłem i parmezanem), mocno naciskając każdy arkusz, aby przyklejał się do arkusza poniżej.
Ułożyć ostatni arkusz filo na wierzchu, posmarować pozostałym roztopionym masłem i posypać pozostałą 1 łyżką. parmezan.
Cebulę rozsypać na filo, na wierzchu posmarować mozzarellą i ułożyć plastry pomidora w jednej warstwie, lekko nakładając się na siebie.
Posypać tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Piec, aż filo będzie złoty kolor, 30 do 35 minut. Ostudzić 10 minut, następnie podawać.