Krewetki Francese
Krewetki Francese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, masło, płaskie liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki Francese, Kurczak Francese, oraz Kurczak Francese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każdą krewetkę wzdłuż pleców, aby lekko otworzyć (Motyl).
W płytkim naczyniu ubić jajka i ser; w innym płytkim naczyniu umieścić mąkę. Krewetki pogłębiać lekko w mące, a następnie płaszcz całkowicie w mieszaninie jaj.
Wymieszać bulion, wino i sok z cytryny; odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Zawirować w oleju, następnie masło. Gotować krewetki w 2 partiach jednowarstwowych, dodając więcej oleju między partiami w razie potrzeby, aż złoty, o 1 ½ minuty z każdej strony; przenieść każdą partię na talerz po zakończeniu.
Wlać mieszaninę bulionu do patelni i gotować, wirowanie patelni, aż zmniejszy się o połowę, 1 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać plastry cytryny i pietruszkę, i zalać krewetkami.