Krewetki Francese

Krewetki Francese
Krewetki Francese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, masło, płaskie liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki Francese, Kurczak Francese, oraz Kurczak Francese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój każdą krewetkę wzdłuż pleców, aby lekko otworzyć (Motyl).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2
W płytkim naczyniu ubić jajka i ser; w innym płytkim naczyniu umieścić mąkę. Krewetki pogłębiać lekko w mące, a następnie płaszcz całkowicie w mieszaninie jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KrewetkiKrewetki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wymieszać bulion, wino i sok z cytryny; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Zawirować w oleju, następnie masło. Gotować krewetki w 2 partiach jednowarstwowych, dodając więcej oleju między partiami w razie potrzeby, aż złoty, o 1 ½ minuty z każdej strony; przenieść każdą partię na talerz po zakończeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać mieszaninę bulionu do patelni i gotować, wirowanie patelni, aż zmniejszy się o połowę, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia, dodać plastry cytryny i pietruszkę, i zalać krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
CytrynaCytryna
7
Podawać natychmiast.

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn