Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche
Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, cukier, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Żurawinowa Z Creme Fraiche Bitą Śmietaną, Tarta z orzechami laskowymi Frangipane z morelami i delikatnie bitą śmietaną Fraiche, oraz Mus z mlecznej czekolady z Port Ganache i bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozwałkować pâte Sucrée dysku na powierzchni lekko flouredwork do 1/8 " - grube okrągłe, kurz z mąką, jak to konieczne, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Rolka
2
Przenieść skórkę do tarty pan; naciśnij na dnie i po bokach patelni. Trim ciasto równo Zedge patelni. Schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Rozprowadzić posiekane orzechy pekan w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i tosty, mieszając raz lub dwa razy, aż lekko rumiane andaromatic, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Miejsce masło w małej patelni overmedium ciepła. Zeskrobać nasiona z wanilii; dodać fasolę. Gotować, obracając patelnię kilka razy, aż masło zbrązowieje i pachnie orzechowo, o 5 protokół. Odrzuć waniliową fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Masło
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Ubijamy cukier, syropy kukurydziane i solimy w dużej misce.
Ubij w ciepłym brązowym maśle, następnie jajka; ubijaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Rozłóż rozdrobnione papryki w równomiernej warstwie na przygotowaną tartę. Rozrzuć czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Umieść orzechy pekanhalves w koncentrycznych kręgach nad posiekanymi orzechami i czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
10
Wlać nadzienie powoli i równomiernie na orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
11
Piec tarta, aż wypełnienie jest po prostu ustawić w centrum, 45-50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Przenieś tartę do stojaka z drutu; pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut. Czy z wyprzedzeniem: tarta może być wykonana 8 godzin wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
13
Niech stanąć w roomtemperatura.
14
Ubij śmietanę, Creme fraîche i bourbonuntil miękkie szczyty tworzą. DO AHEAD: Bourbonwhipped Creme fraîche można zrobić 4 godziny. Cover; chill. Rewhisk przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Krem
15
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Tarta pokroić w kliny.
17
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z Burbon bitą śmietaną.