Tarta morelowa z miodem i migdałami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, połówki moreli w ciężkim syropie, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tarte Aux Abricots-Francuska Tarta Morelowa Z Migdałami, Tarta miodowo-karmelowa z morelami i migdałami, oraz Morelowe bułeczki pekan z morelowym masłem miodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać mleko do małego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać żółtka, 3 łyżki cukru i skrobię kukurydzianą. Stopniowo ubijaj mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
żółtko Jaja
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
Patelnia
4
Ubij na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i zagotuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Przenieść do miski; fajne. Odrzuć waniliową fasolę. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Ciasto rozwałkować na powierzchni mąki do 14-calowej okrągłej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
8
Przenieś na patelnię o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem. Naciśnij crust do patelni. Przyciąć krawędzie do 1/2-calowy zwis; złożyć i naciśnij, tworząc podwójne grube boki. Zamrozić skórkę, aż będzie jędrna, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
9
Piec do jasnego złota, o 20 protokół. Super. Utrzymuj temperaturę pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Migdały i cukier puder drobno zmielić w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Migdały
11
Dodaj schłodzony krem; zmiksuj za pomocą zakrętów włączania / wyłączania. Zmiksować na maśle, następnie całe jajko, ekstrakt i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Budyń
Ekstrakt
Masło
Sól
12
Wlać do skorupy; gładki wierzch. Ułóż połówki moreli, okrągłe do góry, na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
13
Piec tarta, aż nadzienie jest ustawione i złocisty, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Mżnij miód. Wróć do piekarnika na 3 minuty. Całkowicie schłodzić na patelni.