Tarta Migdałowo-Śliwkowa

Tarta Migdałowo-Śliwkowa
Tarta migdałowo-Śliwkowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 690 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką śliwki, migdały, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Tarta śliwkowo-migdałowa, Tarta Migdałowo-Śliwkowa, oraz Śliwkowa Tarta Migdałowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób migdałowy crunch: Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W misce, wrzucić migdały, cukier i wodę, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż migdały na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Piec około 11 minut, mieszając raz i obracając blachę do pieczenia, aż złoty; ostudzić. Rozbij wszelkie duże kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Zrobić tartę: na dużej patelni, roztopić 1 łyżkę masła z 3 łyżkami brązowego cukru na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj Chambord i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChambordChambord
7
Dodać śliwki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż krawędzie zaczną mięknąć, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć śliwki na blachę do pieczenia, aby ostygły. Rezerwy soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
W maszynce, zmielić migdały, aż bardzo dobrze. W średniej misce, połączyć pozostałe 2 łyżki masła i brązowego cukru. Wymieszać w 1/2 szklanki zmielonych migdałów i 1 1/2 łyżki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
( 23)( 23)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać 1 jajko i wanilię i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
10
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na szorstki prostokąt o wymiarach 13 na 11 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Ciasto przeciąć na pół wzdłuż i przełożyć jeden kawałek na pergaminową blachę do pieczenia. W małej misce ubić Pozostałe jajko. Lekko posmaruj ubitym jajkiem ciasto na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wytnij środek pozostałego kawałka ciasta, pozostawiając prostokątną granicę o szerokości 1 cala; zarezerwuj środek do innego użycia. Starannie ułożyć ramę ciasta na prostokącie na blasze do pieczenia. Lekko umyć granicę z ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Rozłóż mieszankę migdałową na podstawie ciasta. Ułożyć śliwki na nadzieniu migdałowym i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
14
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Piec tartę przez 1 godzinę, aż ciasto będzie złociste i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Odstawić na 15 minut, lub aż lekko ostygnie.
17
Śliwki posmarować sokami z Chambord.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChambordChambord
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
18
Tarta pokroić w poprzek na plasterki i udekorować migdałowym crunch (lub pokrojonymi migdałami).
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
19
Tarta podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn