Tarta Migdałowo-Śliwkowa
Tarta migdałowo-Śliwkowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 690 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką śliwki, migdały, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Tarta śliwkowo-migdałowa, Tarta Migdałowo-Śliwkowa, oraz Śliwkowa Tarta Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób migdałowy crunch: Rozgrzej piekarnik do 35
W misce, wrzucić migdały, cukier i wodę, aż pokryte.
Rozłóż migdały na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec około 11 minut, mieszając raz i obracając blachę do pieczenia, aż złoty; ostudzić. Rozbij wszelkie duże kawałki.
Zrobić tartę: na dużej patelni, roztopić 1 łyżkę masła z 3 łyżkami brązowego cukru na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę.
Dodaj Chambord i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać śliwki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż krawędzie zaczną mięknąć, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć śliwki na blachę do pieczenia, aby ostygły. Rezerwy soki na patelni.
W maszynce, zmielić migdały, aż bardzo dobrze. W średniej misce, połączyć pozostałe 2 łyżki masła i brązowego cukru. Wymieszać w 1/2 szklanki zmielonych migdałów i 1 1/2 łyżki mąki.
Dodać 1 jajko i wanilię i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na szorstki prostokąt o wymiarach 13 na 11 cali.
Ciasto przeciąć na pół wzdłuż i przełożyć jeden kawałek na pergaminową blachę do pieczenia. W małej misce ubić Pozostałe jajko. Lekko posmaruj ubitym jajkiem ciasto na blasze do pieczenia.
Wytnij środek pozostałego kawałka ciasta, pozostawiając prostokątną granicę o szerokości 1 cala; zarezerwuj środek do innego użycia. Starannie ułożyć ramę ciasta na prostokącie na blasze do pieczenia. Lekko umyć granicę z ubitym jajkiem.
Rozłóż mieszankę migdałową na podstawie ciasta. Ułożyć śliwki na nadzieniu migdałowym i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aż ostygnie.
Piec tartę przez 1 godzinę, aż ciasto będzie złociste i ugotowane.
Odstawić na 15 minut, lub aż lekko ostygnie.
Śliwki posmarować sokami z Chambord.
Tarta pokroić w poprzek na plasterki i udekorować migdałowym crunch (lub pokrojonymi migdałami).
Tarta podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.