Tarta Jabłkowa Do Góry Nogami
Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gotową do użycia skórkę z ciasta, skrobię kukurydzianą, złote aromatyczne jabłka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa, oraz Tarte Tatin (do góry nogami tarta jabłkowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Roztopić masło w 10-calowej żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać suchą mieszankę żelatyny, skrobię kukurydzianą i cynamon; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ułóż pojedynczą warstwę jabłek, pokrój boki w dół, na patelni. Wierzch z pozostałymi jabłkami.
Gotować na średnim i małym ogniu 8 min.; top z ciasta crust.
Wytnij kilka szczelin w skorupie ostrym nożem.
Piec 20 min. lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa, a jabłka będą miękkie. Fajne 3 min. Używając rękawic kuchennych, umieść dużą płytę do serwowania na patelni. Ostrożnie obrócić patelnię na talerzu.
Usuń patelnię. Tarta pokroić na plasterki, póki jeszcze ciepła.
Podawać z chłodnym batem.