Tarta Gruszkowo-Orzechowa
Brandied Gruszka-orzech tarta może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 141 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 47 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, jajko, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Czekoladowa Gruszkowo-Orzechowa, Ciemna Czekolada Tarta Gruszka & Orzech, oraz Tarta Gruszka, Binham Blue I Orzech dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier, orzechy włoskie i sól w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetwarzaj, aż orzechy zostaną równomiernie zmielone, a mieszanina przypomina mąkę pełnoziarnistą, około 15 sekund.
Dodać masło i proces, aż gładka i mieszaniny po prostu się razem, o 10 sekund.
Dodać mąkę i żółtko i pulsować aż włączone, około 15 razy. Zeskrobać po bokach miski i nadal pulsować, aż ciasto jest równomiernie połączone i trzyma się razem w kawałkach po ściśnięciu, o 15 do 20 impulsów więcej.Ciasto wyłożyć na kawałek folii i uformować na płaski dysk. (Ciasto będzie kruche.) Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Schłodzone ciasto pokruszyć na 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Równomiernie wcisnąć go na boki i na dół, używając DNA miarki zanurzonej w mące.Wyłóż skórkę folią aluminiową i napełnij ją suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec na blasze do pieczenia, aż boki są ustawione, o 15 protokół.
Zdjąć folię i fasolę i nadal piec, aż boki są złote, a dno jest ustawione, o 5 do 10 minut więcej. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu, około 40 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. do nadzienia: w międzyczasie połącz orzechy włoskie i cukier w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Impuls, aż orzechy włoskie przypominają grubą mączkę kukurydzianą i są równomiernie mielone, około 20 impulsów.
Dodać masło, białko jaja, jajko, mąkę i sól i pulsować, aż będzie gładka, około 20 impulsów.
Nadzienie orzechowe rozprowadzić równomiernie w ostudzonej skórce.
Umieść gruszki w drobnym sitku siatkowym nad miską, aby odcedzić, zachowując soki. Ułóż najdłuższe i najbardziej jednolite kawałki gruszki nad wypełnieniem (jak szprychy w Kole), nakładając się na siebie, pozostawiając 1/4 cala krawędzi odsłoniętej. (Zostanie Ci kilka kawałków, które możesz przekąsić lub wyrzucić.)
Piec tarta na blasze do pieczenia złoty i tester ciasto włożone do środka wychodzi czysty, około 40 do 45 minut.
Umieścić na stojaku do ostygnięcia.W międzyczasie przecedzić zarezerwowane soki gruszkowe przez sitko o drobnej siatce do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o 1/2, około 7 do 10 minut. (Będziesz miał około 3 łyżki syropu.)
Lekko ostudzić, a następnie równomiernie posmarować ciepłą tartę syropem. (Zostanie Ci trochę syropu.) Gdy tarta ostygnie, popchnij dno patelni do góry, aby uwolnić tartę.
Pokroić w kliny i podawać z lodami, bitą śmietaną lub crème fraîche.