Tarta Gruszkowa
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, tarta gruszkowa może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten deser ma 183 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 361 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz reisling, kawałek skórki z cytryny, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa, Tarta Gruszkowa, oraz Tarta Gruszkowa.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na ciasto na 13-calowe koło i naciśnij je na 10-calową patelnię z wyjmowanym dnem (jeśli nie masz patelni do ciasta, talerz ciasta jest w porządku). Dopasuj ciasto do krawędzi, a następnie odetnij nadmiar ciasta pochylając się nad wierzchem.
Włóż skórkę do zamrażarki, aby schłodzić przez pół godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Przygotuj frangipane: ubić pastę migdałową i cukier, aby go rozbić. Wbić do masła.
Wymieszać z jajkiem, mąką, solą i ekstraktem z migdałów i ubić do lekkiego i puszystego.
Nie martw się, jeśli jest kilka małych kawałków pasty migdałowej. Nie martw się również, jeśli wydaje się, że nie zrobiłeś wystarczająco dużo, ponieważ frangipane wzrośnie podczas pieczenia.
Przygotować gruszki: obrać i wyłożyć gruszki, a następnie pokroić je cienko, o grubości około 1/8 do 1/4 cala.
Kładziemy plastry w misce z sokiem z cytryny, aby pomóc zachować ich kolor.
Rozłóż frangipane na dnie skorupy tarty. Następnie ostrożnie ułóż plasterki gruszki w dekoracyjny wzór (mogą lekko na siebie nakładać się, ale nie buduj ich warstwami, ponieważ tarta nie będzie miała wyrafinowanego wyglądu).
Piec w temperaturze 191° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy gruszki nabierają koloru, a krawędzie skorupy tarty są złotobrązowe. Schłodzić na stojaku z drutu.
Zrobić polewę morelową: podczas gdy tarta piecze, umieść dżem morelowy, skórkę cytryny, ekstrakt wanilii i wodę lub Rieslinga na małej patelni z sosem i ogrzewaj na średnim ogniu przez 5 do 8 minut, stale mieszając. Gdy mieszanina zmniejszy się i zagęści, zdejmij ją z ognia i odłóż na bok.
Polewamy tartę i podajemy: po wyjęciu z piekarnika polewamy gruszkami morelową glazurę.