Tarta Gruszkowa

Tarta Gruszkowa
Jeśli masz w pobliżu 45 minut do spędzenia w kuchni, tarta gruszkowa może być doskonałym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten deser ma 183 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 361 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz reisling, kawałek skórki z cytryny, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Tarta Gruszkowa, Tarta Gruszkowa, oraz Tarta Gruszkowa.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na ciasto na 13-calowe koło i naciśnij je na 10-calową patelnię z wyjmowanym dnem (jeśli nie masz patelni do ciasta, talerz ciasta jest w porządku). Dopasuj ciasto do krawędzi, a następnie odetnij nadmiar ciasta pochylając się nad wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Włóż skórkę do zamrażarki, aby schłodzić przez pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Przygotuj frangipane: ubić pastę migdałową i cukier, aby go rozbić. Wbić do masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Wymieszać z jajkiem, mąką, solą i ekstraktem z migdałów i ubić do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
(Keebler)(Keebler)
6
Nie martw się, jeśli jest kilka małych kawałków pasty migdałowej. Nie martw się również, jeśli wydaje się, że nie zrobiłeś wystarczająco dużo, ponieważ frangipane wzrośnie podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
7
Przygotować gruszki: obrać i wyłożyć gruszki, a następnie pokroić je cienko, o grubości około 1/8 do 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
8
Kładziemy plastry w misce z sokiem z cytryny, aby pomóc zachować ich kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozłóż frangipane na dnie skorupy tarty. Następnie ostrożnie ułóż plasterki gruszki w dekoracyjny wzór (mogą lekko na siebie nakładać się, ale nie buduj ich warstwami, ponieważ tarta nie będzie miała wyrafinowanego wyglądu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
1
Piec w temperaturze 191° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy gruszki nabierają koloru, a krawędzie skorupy tarty są złotobrązowe. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2
Zrobić polewę morelową: podczas gdy tarta piecze, umieść dżem morelowy, skórkę cytryny, ekstrakt wanilii i wodę lub Rieslinga na małej patelni z sosem i ogrzewaj na średnim ogniu przez 5 do 8 minut, stale mieszając. Gdy mieszanina zmniejszy się i zagęści, zdejmij ją z ognia i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
RieslingRiesling
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Polewamy tartę i podajemy: po wyjęciu z piekarnika polewamy gruszkami morelową glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Serw.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn