Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati

Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati
Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Mieszanka nasion kopru włoskiego, cukru cukierniczego, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Palo Migdałowe Figi Quickbread, Crostata Migdałowa Żurawinowa, oraz Świeże Figi I Migdały Crostata.

Instrukcje

1
W misce robota kuchennego pulsuj migdały z koprem włoskim i anyżkiem, aż powstanie okruchy kursu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodaj 1 szklankę mąki, 6 łyżek masła, cukier i sól i pulsuj 10 do 12 razy, aby uzyskać konsystencję grubych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
3
Dodać masę jajeczną i pulsować 8 do 10 razy, aż ciasto zacznie się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Masło 10-calowa patelnia z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Obróć mieszaninę na lekko posypaną mąką deskę i uformuj w kulkę. Spłaszczyć kulkę i wcisnąć ciasto do patelni, pokrywając dno i boki. Przykryć folią i zamrozić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Nakłuć powierzchnię ciasta widelcem i piec 12 do 14 minut, lub do twardego i bladego złota. Ochłodzić dokładnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
W średnim rondlu, połączyć śmietanę, liść laurowy, Anyżek i nasiona kopru włoskiego na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia. Obniżyć ogień i niech krem zaparzenia i zmniejszyć o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Liście LauroweLiście Laurowe
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zdjąć patelnię z płomienia, przykryć i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Śmietanę, jajko i cukier ubijamy do małej miseczki, dokładnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Zaczynając od podstawy, rozciąć każdą figę prawie na pół, pozostawiając nienaruszony koniec łodygi. Każdą figę posmarować migdałem, docisnąć połówki i każdą figę ułożyć w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
MigdałyMigdały
BazaBaza
FigiFigi
13
Posypać figami kremem. Kurz wierzch z brązowym cukrem i piec przez 25 minut, lub aż krem jest ustawiony i nadzienie jest ciemny złoty. Ostudzić przez 10 minut, następnie wyjąć boki patelni i schłodzić 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BudyńBudyń
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn