Tarta Budyniowa Fergusa Hendersona
Tarta z kremem Fergusa Hendersona może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 654 kalorie, 4G białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką podwójną śmietanę, jajko, mocną mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta z kremem, Tarta z kremem, oraz Tarta Z Kremem Na Gorąco.
Instrukcje
Najpierw zrób ciasto. Masło i cukier zmiksować na puszystą masę. Lekko ubić razem jajko i żółtka, następnie dodać je do mieszaniny trochę na raz, aby zapobiec zsiadaniu. Przesiej mąkę i wymieszaj, aż się włączy. Ciasto będzie bardzo miękkie, więc zawiń je w folię i pozostaw na noc w lodówce. Przed owinięciem podziel na połówki, ponieważ ten przepis wymaga tylko połowy ilości ciasta.
Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw do zmiękczenia w temperaturze pokojowej na około 1-2 godziny.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej o grubości około 1 cala i użyj do ułożenia 12-calowej luźnej puszki na tartę. Schłodzić przez 1-2 godziny. Przykryj obudowę ciasta folią, wypełnij fasolą do pieczenia i lekko złóż folię spożywczą na wierzch fasoli.
Piec w piekarniku nagrzanym do 191°, aż ciasto będzie złociste na brzegach.
Wyjmij plastikową folię i fasolę i włóż ciasto do piekarnika, aż uzyska złoty kolor. Lekko ubić jedno z żółtek. Gdy tylko ciasto wyjdzie z piekarnika, posmaruj całe wnętrze ubitym jajkiem, aby uszczelnić wszelkie małe otwory.
Do nadzienia, rozciąć wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Umieścić nasiona i strąki w rondlu z podwójną śmietaną i doprowadzić powoli do wrzenia, aby zaparzać krem wanilią. W dużej misce, wymieszać 9 pozostałych żółtek i cukru razem tylko na minutę z trzepaczką. Następnie wlać wrzącą śmietanę na mieszaninę, stale ubijając, aby zapobiec zwilżaniu. Przejść przez drobne sito. Jeśli na górze jest dużo piany, po prostu zdejmij ją i wyrzuć.
Mieszankę kremu wlać do pieczonego ciasta, a następnie zetrzeć na wierzchu gałkę muszkatołową (nie używać gotowo zmielonej gałki muszkatołowej).
Umieść ostrożnie w piekarniku, nie rozlewając żadnego nadzienia po bokach ciasta; jeśli to zrobisz, skończysz z rozmoczonym ciastem,które jest Nie - Nie dla tarty z kremem.
Piec w temperaturze 121° przez około 1 godzinę, aż w środku tarty pojawi się tylko małe drganie. Wyjąć z piekarnika i umieścić na regale chłodzącym.
Podawać na ciepło lub na zimno, a w sezonie ze świeżymi malinami.