Tandetne enchilady z wołowiną
Cheesy Beef Enchiladas to meksykański przepis na 4 osoby. To danie główne zawiera 486 kalorii, 20 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Za 1,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cukier, pieprz, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 57%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Cheesy Beef Enchiladas, Cheesy Beef Enchiladas i Cheesy Beef Enchiladas.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ.
Połączyć z serkiem wiejskim, oliwkami, natką pietruszki, czosnkiem w proszku, solą i pieprzem.
Umieść około 1/3 szklanki nadzienia na każdej tortilli; zakasać.
Umieść tortille łączeniem do dołu w nienatłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Aby przygotować sos, podsmaż cebulę i zieloną paprykę na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj sos pomidorowy, zielone chilli, chili w proszku, cukier i czosnek w proszku.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut.
Posypać serem; piecz przez 5 minut lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchiladan w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Winnica Marimar Estate Don Miguel Vineyard Cristina Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir]()
Winnica Marimar Estate Don Miguel Cristina Pinot Noir
To wino do starzenia, ale przyjemne do picia już teraz. W złożonym nosie aromaty jeżyn, konfitur śliwkowych i drzewa sandałowego. Podniebienie, szerokie i gładkie, ukazuje idealną równowagę pomiędzy atrakcyjnymi owocami i eleganckim dębem. Żywa kwasowość utrzymuje wino do końca i zapewnia długi potencjał starzenia tego wspaniałego wina.