Tal Ronnen ' s Agave Lime grillowane Tofu z azjatycką sałatą i puree słodkimi ziemniakami

Tal Ronnen ' s Agave Lime grillowane Tofu z azjatycką sałatą i puree słodkimi ziemniakami
Tal Ronnen ' s Agave Lime grillowane Tofu z azjatycką sałatą i puree słodkimi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz nektar z agawy, rzodkiewkę daikon, olej z krokosza barwierskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw, Grillowany Stek Azjatycki Ze Słodką Slaw, oraz Chipotle-Limonka Puree Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tofu w jednej warstwie w płytkim naczyniu niereaktywnym. W małej misce, ubij razem pozostałe składniki tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Zalać tofu i marynować w lodówce przez 2 godziny.Rozgrzej piekarnik do 300 F. Lekko posmaruj blachę do pieczenia. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć Tofu z marynaty (zarezerwować marynatę) i ułożyć ją w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Piec przez 15 minut.W międzyczasie zalać marynatą do małego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż zredukowane do syropowej glazury, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
4
Podgrzej grill na świeżym powietrzu lub rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Przenieś płyty tofu z blachy do pieczenia na grill i grill przez 3 do 4 minut, lub aż grill-oznaczone. Obróć tofu i obficie szczotkować z glazury; gotować 3 do 4 protokół, lub aż grill oznaczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Usuń tofu do blachy do pieczenia, obracając go tak przeszklonej stronie jest w dół, a następnie glazury górnej stronie.Następnie w dużej misce ubić ocet, nektar z agawy, sól, sok z limonki i sos sojowy. Kontynuuj energicznie ubijając w jednym kierunku, powoli wlewając olej cienkim strumieniem, aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj pozostałe składniki slaw do miski i wrzucić do herbu.Słodkie ziemniaki gotować w garnku z wrzącą wodą przez 20 minut, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Drenaż.
9
Umieść słodkie ziemniaki, zmielony nerkowca, wszystko naturalny maślany spread, i chipotle pieprz w misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką. Ewentualnie umieść składniki w dużej misce i użyj ręcznego miksera. Ubijaj na średniej prędkości, aż będzie gładka i puszysta. Doprawić solą i pieprzem do taste.To ułóż naczynie, umieść jedną czwartą słodkich ziemniaków w miarce na środku talerza. Top z jedną czwartą slaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pasta MaślanaPasta Maślana
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
10
Miejsce 2 plastry tofu na wierzchu slaw lub pod kątem przeciwko słodkie ziemniaki i slaw. Powtórz z pozostałymi składnikami.Czas przygotowania: 1 godzina, plus 2 godziny marynowania
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Aby uzyskać więcej wspaniałych przepisów, Kup książkę Tal Ronnena, świadomy kucharz.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia55
Magazyn