Tajskie Żeberka
Tajskie żeberka to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 119g tłuszczu, oraz w sumie 1487 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś tajski sos orzechowy, mięsiste żeberka, ryż sezamowo-kolendrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane Żeberka Wieprzowe Po Tajsku, Thai Place Phad Thai Chicken Thai Hot, oraz Ono Spareribs.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż żeberka w jednej warstwie na dużej patelni.
Dodaj tylko tyle wrzącej wody, aby pokryć żeberka. Patelnię przykryć folią. Żeberka dusić w piekarniku do prawie miękkości, około 1 1/2 godziny.
W międzyczasie wyciąć dno 2 cale od każdej łodygi trawy cytrynowej (Odrzuć górne części). Trawę cytrynową pokroić w cienkie rund; umieścić w blenderze.
Dodaj 1/2 szklanki tamari, cukier, Sherry, sos orzechowy, olej sezamowy, czosnek, i imbir; blend aż prawie gładka. Zmiksować w mleku kokosowym i pozostałych 6 łyżek tamari do marynaty.
Chłodne żeberka, nadal pokryte, 30 minut. przenieść żebra do wytrzymałej plastikowej torebki o pojemności 2 litrów; wyrzucić płyn do duszenia.
Zalać marynatą do worka. Uszczelnij górną część i obróć kilka razy, aby równomiernie pokryć żebra. Przechowywać w lodówce przez noc, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 177°. za pomocą szczypiec ułóż żeberka w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia. Łyżka marynaty z worka nad żeberkami. Pieczenie odkryte, aż żeberka są bardzo miękkie, fastrygowanie często z marynatą, o 1 1/2 godziny. Ułóż żeberka na talerzu. Zeskrobać marynatę do dzbanka na sos; łyżka off tłuszczu, który unosi się na powierzchnię.
SOS szczotkować obficie na żeberkach.
Podawać z sezamowo-Cilantro ryżu, przechodząc pozostały sos obok.
Informacje O Składnikach.
Trawa cytrynowa jest sprzedawana w sekcji produktów niektórych supermarketów i na rynkach azjatyckich. Sos sojowy tamari i tajski sos orzechowy są dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną. Konserwowane niesłodzone mleko kokosowe można znaleźć w wielu supermarketach oraz na rynkach indyjskich, Południowo-azjatyckich i łacińskich.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.