Tajskie Curry Sałata Wieprzowa Okłady (Nam Prik Ong)

Tajskie Curry Sałata Wieprzowa Okłady (Nam Prik Ong)
Tajskie curry sałata wieprzowa okłady (Nam Prik ONG) jest bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, pastę curry, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie Okłady Z Sałaty Wieprzowej, Nam Sod (tajska Sałatka wieprzowa) na # SundaySupper, oraz Curry sałata wieprzowa okłady z boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Toast ryżu na patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć ryż do moździerza i tłuczkiem lub maszynką do jedzenia i zmielić na grubszy proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Gotować wieprzowinę na patelni na średnim ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić cebulę na patelni z wieprzowiną i nadal gotować i mieszać, aż cebula są przezroczyste, o 4 protokół. Wymieszać pastę curry i gotować, aż będzie aromatyczna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać w pasty pomidorowej i zmniejszyć ogień do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
6
Wlać 1/4 szklanki wody, jeśli wieprzowina wydaje się sucha i zaczyna przyklejać się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać prażony, zmielony ryż i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmielony ryż będzie miękki, o 5 protokół. Wymieszaj sok z limonki i sos rybny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RyżRyż
8
Podawać wieprzowinę w liściach sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować Jest de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn