Tajska żółta dynia i curry z owocami morza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje 4,83 zł za porcję. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, tajską pastę curry, wywar rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tajski Żółty Dynia I Owoce Morza Curry, Tajski Żółty Curry Z Owoców Morza Przepis, oraz Twoje Nowe Ulubione Tajskie Żółte Curry.
Instrukcje
1
Z puszki z mlekiem kokosowym zetrzeć gęstą śmietanę i włożyć do dużego rondla lub zapiekanki z pastą curry, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Niech skwierczy i za pomocą widelca, trzepaczką lub drewnianą łyżką, ubić śmietanę i wkleić razem, aż do połączenia. Jeszcze ubijając delikatnie, dodaj resztę mleka kokosowego, wywar rybny, sos rybny, cukier, trawę cytrynową, liście limonki (jeśli używasz) i kurkumę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać dynię. Gotować na wolnym ogniu, aż dynia będzie miękka, o 15 protokół, chociaż różne rodzaje dyń mogą się różnić ogromnie w czasie mają gotować; niektóre squash może potrwać trochę jak 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście Limonki
Sos Rybny
Stado Ryb
Eliksir G
(oryginalny Smak)
Kurkuma
Nóż Do Obierania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Jak już wspomniałem, można gotować curry aż do tej części z góry, może pozostawiając dynię z odrobiną kęsa do niego (będzie mięknąć i gotować jak patelnia chłodzi). Tak czy inaczej, kiedy jesteś o 5 minut od chcąc jeść, przygotuj się do gotowania owoców morza.
Tak, do solidnie gotującej się patelni, dodać łososia i krewetki (jeśli używasz mrożonych krewetek będą musiały przejść przed łososia). Kiedy łosoś i krewetki gotowane przez, co nie powinno trwać dłużej niż 3 do 4 minut, mieszać w każdym zielonym warzywie używasz - plasterki, posiekane lub rozdrobnione jako garnitury - i ubić w dół z drewna łyżką. Gdy bok choy zwiędnie, lub inne zielone warzywa są gotowane, wycisnąć sok z połowy limonki, wymieszać i smak i dodać sok z pozostałej połowy, jeśli czujesz, że tego potrzebuje. Weź patelnię off ciepła i wlać curry do dużej miski, i posypać kolendry; chodzi o to, że kolendra idzie tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Bok Choy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw.
Wspaniałe wydanie tego wina, przypominające wyjątkowy rocznik 2014. Pięknie ziołowe z pestkami kamienia. Pikantne, jak pieczenie 5 różnych pieczywa w jednym piekarniku. Chrupiące, jak końcówka pieczenia. Wino oferuje nuty papryki, kardamonu i ziela angielskiego. Delikatna siła.
A wonderful edition of this wine, recalling the outstanding 2014 vintage. Beautifully herbal with inferences of stone. Savory, like roasting 5 different breads in a single oven. Crusty, like the end-cap of a roast. The wine offers notes of peppers, cardamom and allspice. A gentle force.