Tajska Zupa Kokosowa

Tajska Zupa Kokosowa
Tajska zupa kokosowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 28g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz regularne liście bazylii, sok z limonki, KARTONOWY rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gingerroot można śledzić to danie główne z Gingerbread Cookie Bites (przepis bezglutenowy*) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajska Zupa Kokosowa, Tajska Zupa Kokosowa (Tom Kha Gai), oraz Najlepsza Tajska Zupa Kokosowa.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni, kurczak i bulion ciepła do wrzenia. Gotować na średnim ogniu około 20 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 74°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usuń kurczaka z bulionu na talerz. Odmierz 2 szklanki bulionu; umieść w rondlu 3-ćwiartkowym. (Jeśli potrzebna jest większa ilość płynu, dodaj wodę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Użyj 2 widelców do rozdrabniania kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodaj do bulionu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj mleko kokosowe, grzyby, skórkę z limonki, sok z limonki, piernik, sos rybny i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos RybnySos Rybny
ImbirImbir
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
6
Podgrzać do wrzenia. Gotować na średnim ogniu, aż grzyby będą miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
7
Zupę wyjąć z ognia. Wymieszać z bazylią, kolendrą i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
BazyliaBazylia
ZupaZupa
8
Każdą porcję udekorować czerwoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn