Tajska Sałatka z zielonej papai (Som Tum) z grillowanymi krewetkami tajskimi

Tajska Sałatka z zielonej papai (Som Tum) z grillowanymi krewetkami tajskimi
Przepis tajska Zielona sałatka z papai (Som Tum) z grillowanymi krewetkami tajskimi może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 610 kalorii, 54g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $6.95 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki ziemne, marchew, tajski sos rybny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Som Tam (Tajska Zielona Sałatka Z Papai), Sałatka Z Zielonej Papai W Stylu Tajskim, oraz Tajska Sałatka z kaczki i zielonej papai dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz papaję (używam standardowej obieraczki do warzyw), a następnie pokrój papaję na pół i zgarnij Czarne, śliskie okrągłe nasiona i niektóre z ciągliwego miąższu, ale uważaj, aby nie zgarnąć dobrego, jędrnego mięsa do sałatki. Papaję rozdrobnić na mandolinie lub tarce do pudełek. Odstawić. Odetnij końcówki zielonej fasoli. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu i dodać fasolę. Gotować, aż chrupiące przetargu, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Zwykły AnanasZwykły Ananas
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
MandolinaMandolina
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić i szybko dodać fasolę do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Pokrój fasolę na pół, o długości około 2 cali i dodaj je do dużej miski. W dużej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Wymieszać w rozdrobnionych papai, fasolka szparagowa i marchew, aż dobrze pokryte (lubię używać szczypce do tego). Wrzucić kolendry, mięta, i suszone krewetki. Następnie wymieszać w gorących chiles, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki SuszoneKrewetki Suszone
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Zwykły AnanasZwykły Ananas
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Odstawić sałatkę na 20 minut lub do 2 godzin, przykrytą lodówką.
6
Przed podaniem wymieszać większość rozdrobnionych orzeszków ziemnych, zastrzegając kilka łyżek do dekoracji. Podczas podawania, ułożyć sałatkę na środku talerza i posypać Pozostałe orzeszki ziemne na wierzchu. Danie można podawać samodzielnie, lub z tajskimi grillowanymi krewetkami i tajskim jaśminem lub lepkim ryżem,lub z gotowanym na parze makaronem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Z GrillaKrewetki Z Grilla
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Lepki RyżLepki Ryż
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
7
Rozgrzej grill na średnim ogniu. W dużej misce ubić wszystkie składniki marynaty razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodaj krewetki i niech marynować do 1 godziny. Grill krewetki 4 do 6 minut z każdej strony, aż zaczną się zwijać, uzyskać różowy kolor i firmy się. Nie nad gotować lub będą się gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Umyć krewetki marynatą podczas grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Włożyć pozostałą marynatę do małego rondla i zagotować na dużym ogniu. Marynatę gotować przez co najmniej 2 minuty i podawać jako sos na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Podawać krewetki z sałatką z papai. Uwaga kucharza: ta marynata / sos jest świetny z udami kurczaka i polędwicą wieprzową. Jeśli używasz kurczaka lub wieprzowiny, podwajaj przepis marynaty, marynuj przez 4 godziny i odpowiednio grilluj.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zwykły AnanasZwykły Ananas
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Składniki

4Spód: okruszki z herbatników grahamcukier palmowy, dostępny w większości meksykańskich, łacińskich lub azjatyckich supermarketów lub substytut cukru brązowego lub cukru białegocukier palmowy, dostępny w większości meksykańskich, łacińskich lub azjatyckich supermarketów lub substytut cukru brązowego lub cukru białego2largesmarchew (obrana i rozdrobniona do tego samego rozmiaru paska co papaja)marchew (obrana i rozdrobniona do tego samego rozmiaru paska co papaja)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweTajski słodki sos chili i czosnku (zalecane: Mae Ploy teraz dostępny w większości sklepów spożywczych)Tajski słodki sos chili i czosnku (zalecane: Mae Ploy teraz dostępny w większości sklepów spożywczych)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno posiekane liście kolendryluźno posiekane liście kolendry1Garśćliście kolendry, drobno posiekaneliście kolendry, drobno posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę2goździkiczosnek drobno mielonyczosnek drobno mielony21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejduża lub zielona papaja (patrz Notatka kucharza)duża lub zielona papaja (patrz Notatka kucharza)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół0SOS ponzu, lub zastąp sok z 1 limonkiSOS ponzu, lub zastąp sok z 1 limonki4Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo wyciśnięty sok z limonkiświeżo wyciśnięty sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweluźno posiekana miętaluźno posiekana mięta6krewetki i żyłkiJaśminowy lepki ryż lub makaron ryżowy z wermiszelem na parze, opcjonalnie, jako dodatekJaśminowy lepki ryż lub makaron ryżowy z wermiszelem na parze, opcjonalnie, jako dodatek1kilogramy2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty chili4Spód: okruszki z herbatników grahamsuszone krewetki Tajskie, opcjonalniesuszone krewetki Tajskie, opcjonalnie2warzywo (np. szpinak)pieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSOS srirachaSOS sriracha227papryka habanerofasola szparagowa Zielonafasola szparagowa Zielona4lub 5 gałązek mięty, liście usunięte i drobno posiekane, lub zastąpić tajską bazyliąlub 5 gałązek mięty, liście usunięte i drobno posiekane, lub zastąpić tajską bazylią2do 4 tajskich chiles zwanych również prik chiles, mielonedo 4 tajskich chiles zwanych również prik chiles, mielone4Spód: okruszki z herbatników grahamTajski sos rybny nam PLATajski sos rybny nam PLA6krewetki i żyłkiSplash Thai Fish sauce, nam PLASplash Thai Fish sauce, nam PLA591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki ziemne niesolone, tosty i lekko pokruszoneorzeszki ziemne niesolone, tosty i lekko pokruszone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn