Tajska Sałatka z zielonej papai (Som Tum) z grillowanymi krewetkami tajskimi
Przepis tajska Zielona sałatka z papai (Som Tum) z grillowanymi krewetkami tajskimi może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 610 kalorii, 54g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $6.95 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki ziemne, marchew, tajski sos rybny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Som Tam (Tajska Zielona Sałatka Z Papai), Sałatka Z Zielonej Papai W Stylu Tajskim, oraz Tajska Sałatka z kaczki i zielonej papai dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obierz papaję (używam standardowej obieraczki do warzyw), a następnie pokrój papaję na pół i zgarnij Czarne, śliskie okrągłe nasiona i niektóre z ciągliwego miąższu, ale uważaj, aby nie zgarnąć dobrego, jędrnego mięsa do sałatki. Papaję rozdrobnić na mandolinie lub tarce do pudełek. Odstawić. Odetnij końcówki zielonej fasoli. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu i dodać fasolę. Gotować, aż chrupiące przetargu, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Zwykły Ananas
Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Tarka Do Pudełek
Mandolina
Słonina Wieprzowa
2
Odcedzić i szybko dodać fasolę do lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Dodatki (opcjonalnie)
3
Pokrój fasolę na pół, o długości około 2 cali i dodaj je do dużej miski. W dużej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i cukier, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Dodatki (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wymieszać w rozdrobnionych papai, fasolka szparagowa i marchew, aż dobrze pokryte (lubię używać szczypce do tego). Wrzucić kolendry, mięta, i suszone krewetki. Następnie wymieszać w gorących chiles, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Suszone
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Słonina Wieprzowa
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Zwykły Ananas
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Odstawić sałatkę na 20 minut lub do 2 godzin, przykrytą lodówką.
6
Przed podaniem wymieszać większość rozdrobnionych orzeszków ziemnych, zastrzegając kilka łyżek do dekoracji. Podczas podawania, ułożyć sałatkę na środku talerza i posypać Pozostałe orzeszki ziemne na wierzchu. Danie można podawać samodzielnie, lub z tajskimi grillowanymi krewetkami i tajskim jaśminem lub lepkim ryżem,lub z gotowanym na parze makaronem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Z Grilla
Makaron Ryżowy
Lepki Ryż
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
7
Rozgrzej grill na średnim ogniu. W dużej misce ubić wszystkie składniki marynaty razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj krewetki i niech marynować do 1 godziny. Grill krewetki 4 do 6 minut z każdej strony, aż zaczną się zwijać, uzyskać różowy kolor i firmy się. Nie nad gotować lub będą się gumowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
Umyć krewetki marynatą podczas grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Włożyć pozostałą marynatę do małego rondla i zagotować na dużym ogniu. Marynatę gotować przez co najmniej 2 minuty i podawać jako sos na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Podawać krewetki z sałatką z papai. Uwaga kucharza: ta marynata / sos jest świetny z udami kurczaka i polędwicą wieprzową. Jeśli używasz kurczaka lub wieprzowiny, podwajaj przepis marynaty, marynuj przez 4 godziny i odpowiednio grilluj.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.