Tajska Sałatka Wieprzowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej sałatki wieprzowej. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,99 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 24g tłuszczu i w sumie 400 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Mieszanka kolendry, mięty, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać sok z limonki, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Lime Angel Food z glazurą limonkową i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Larb wieprzowy (tajska Sałatka z wieprzowiną, ziołami, Chili i prażonym ryżem w proszku), Tajska Sałatka Wieprzowa, oraz Tajska Sałatka Wieprzowa.
Instrukcje
W małej misce połącz kapustę, kolendrę i miętę; odstawić.
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj wieprzowinę pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ciepła przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa odczyta 160°. Pokrój wieprzowinę i utrzymuj ciepło.
Na małej patelni podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj orzechy nerkowca, sól, cayenne i wieprzowinę; podgrzej. Dodaj sok z limonki i cukier, aż się zmiksują.
Podziel mieszankę kapusty na dwie talerze do serwowania. Na wierzch z mieszanką wieprzową.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 63 dolarów za butelkę.
![Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs]()
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Grunhaus jest stosunkowo nowy w produkcji GG, dołączył do VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) dopiero w 2015 roku. Tworzą dwa GGs-Herrenberg i Abstberg. Króluje Abtsberg, pochodzący z gleb ciemnoniebieskich łupków. Wykazuje charakterystyczne aromaty i smaki białej brzoskwini, moreli, wiosennych kwiatów i zielonych ziół. Ekscytująca smuga cytrusowej kwasowości budzi podniebienie i ujawnia Głębokie mineralne i ziołowe aspekty tego niezwykłego kompleksu Riesling. Nie brakuje owoców-brzoskwinia, jabłko i mango błyszczą przez cały czas - ale to nawiedzająca ziemistość i filigranowy detal tego wina sprawia, że jest niezapomniany.