Tajska Sałatka Wieprzowa

Tajska Sałatka Wieprzowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskiej sałatki wieprzowej. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,99 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 24g tłuszczu i w sumie 400 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Mieszanka kolendry, mięty, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać sok z limonki, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Lime Angel Food z glazurą limonkową i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Larb wieprzowy (tajska Sałatka z wieprzowiną, ziołami, Chili i prażonym ryżem w proszku), Tajska Sałatka Wieprzowa, oraz Tajska Sałatka Wieprzowa.

Instrukcje

1
W małej misce połącz kapustę, kolendrę i miętę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj wieprzowinę pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ciepła przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa odczyta 160°. Pokrój wieprzowinę i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Na małej patelni podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj orzechy nerkowca, sól, cayenne i wieprzowinę; podgrzej. Dodaj sok z limonki i cukier, aż się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Zdjąć z ognia.
6
Podziel mieszankę kapusty na dwie talerze do serwowania. Na wierzch z mieszanką wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 63 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Grunhaus jest stosunkowo nowy w produkcji GG, dołączył do VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) dopiero w 2015 roku. Tworzą dwa GGs-Herrenberg i Abstberg. Króluje Abtsberg, pochodzący z gleb ciemnoniebieskich łupków. Wykazuje charakterystyczne aromaty i smaki białej brzoskwini, moreli, wiosennych kwiatów i zielonych ziół. Ekscytująca smuga cytrusowej kwasowości budzi podniebienie i ujawnia Głębokie mineralne i ziołowe aspekty tego niezwykłego kompleksu Riesling. Nie brakuje owoców-brzoskwinia, jabłko i mango błyszczą przez cały czas - ale to nawiedzająca ziemistość i filigranowy detal tego wina sprawia, że jest niezapomniany.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn