Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni Piżmowej

Tajska Inspirowana Pikantną Zupą Curry Z Dyni Piżmowej
Tajska inspirowana pikantną Curry zupa z dyni piżmowej to indyjska hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Za 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, pasty curry, marchewki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 71%. Spróbuj Jesienna Złota Zupa Z Dyni Piżmowej - O Tajskich Smakach, Jesienna Złota Zupa Z Dyni Piżmowej - O Tajskich Smakach, oraz Tajska Zupa Z Dyni Piżmowej Curry dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Podgrzej duży garnek z grubym dnem na średnim ogniu; dodaj oliwę z oliwek. Gotuj i mieszaj chili moritas w gorącym oleju, aż chili moritas zostaną wydmuchane i zmiękczone, 3 do 5 minut. Wymieszaj cebulę, marchewkę, seler, czosnek, sól i pieprz w chili moritas i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wymieszaj pastę curry i paprykę z mieszanką chili i cebuli, aż się pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj dynię piżmową; gotuj i mieszaj, aż dynia lekko się zrumieni, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Wlej wywar z kurczaka, wodę i mleko kokosowe do mieszanki do squasha; dodaj liście laurowe. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż squash zmięknie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Wlej mieszankę do squasha do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę; pulsuj kilka razy, zanim wyjdziesz, aby się zmiksować. Puree partiami, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Viva Diva Moscato Prosecco. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia20
Magazyn