Tajny Składnik (Harissa): Salade Cuite
Tajny składnik (Harissa): Salade Cuite jest wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 295 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tajny Składnik Chili, My Secret Ingredient Brownies, oraz Mój Sekretny Składnik Coleslaw.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Paprykę ułożyć na blasze z wargą wyłożoną Silpatem. Piecz przez 40 minut, obracając paprykę co 10 minut podczas gotowania.
Gdy papryka jest zwęglona, umieść je w głębokiej misce i przykryj szczelnie folią. Pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, następnie zdjąć skórkę i usunąć nasiona i łodygi z papryki.
W garnku z sosem podgrzać oliwę na średnim ogniu i włożyć czosnek na kilka minut, aby zmiękł, ale nie przyciemnił. paprykę pokroić w cienkie paski.
Dodać paprykę do oleju, wraz z puszką pomidorów i harissa. Doprawić solą.
Doprowadzić płyny do wrzenia, przykryć, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
W międzyczasie zrób toasty z bagietki. Ułóż plastry bagietki na blasze do pieczenia, skrop lekko oliwą z oliwek i lekko posyp solą.
Umieścić w piekarniku 191° do 15 do 20 minut. Możesz również podać to, jak często robimy: z rozdartymi kawałkami świeżej bagietki.