Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym

Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym
Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Jeśli masz pieprz, jogurt pełnoziarnisty, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine z warzyw korzeniowych z soczewicą, Bezmięsny poniedziałek: Tagine z warzywami korzeniowymi z kapustą, oraz Tagine z warzywami korzeniowymi ze słodkimi ziemniakami, marchewką, rzep i ciecierzycą pieczoną w przyprawach dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ubijamy jogurt z 1/4 szklanki natki pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
3
Dodaj cebulę, czosnek i obfite szczypta każdy z soli i pieprzu i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i po prostu zaczyna brązowy, o 8 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej, kminek, kolendra, pokruszony czerwony pieprz, kminek i cynamon i gotować, mieszając, aż pachnące i błyszczące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
KolendraKolendra
CynamonCynamon
Nasiona KminkuNasiona Kminku
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
4
Dodaj rzepy, pasternak, pomidory i ich płyn, bulion, szafran i 1 szklanka wody do garnka i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rzepa i pasternak zaczynają mięknąć, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
PomidorPomidor
SzafranSzafran
RzepaRzepa
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj słodkie ziemniaki, kalafior, ciecierzycę i porzeczki do garnka. Przykryć częściowo i dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół. Oliwki wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
KalafiorKalafior
WarzywaWarzywa
CiecierzycaCiecierzyca
PorzeczkiPorzeczki
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Tagine przełożyć do miski, udekorować natką pietruszki i podawać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

8501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.puszki ciecierzycy, odsączone i opłukanepuszki ciecierzycy, odsączone i opłukane7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kminkunasiona kminku1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone porzeczkisuszone porzeczki8goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone, pestkowe, ćwiartowaneoliwki zielone, pestkowe, ćwiartowane2Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona12 łyżeczki czosnku w proszkukminek mielonykminek mielony40krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)(średnia) cebula, drobno posiekana(średnia) cebula, drobno posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka, drobno posiekana, plus więcej do dekoracjipietruszka, drobno posiekana, plus więcej do dekoracji4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pasternak obrany i pokrojony w 3/4-calową kostkępasternak obrany i pokrojony w 3/4-calową kostkę40krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz1szczyptanici szafranowenici szafranowe3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt pełnoziarnistyjogurt pełnoziarnisty4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodkie ziemniaki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkęsłodkie ziemniaki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkę33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rzepa obrana i pokrojona w 3/4-calową kostkęrzepa obrana i pokrojona w 3/4-calową kostkę9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion warzywny niskosodowybulion warzywny niskosodowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia47
Magazyn