Tagine z warzyw korzeniowych i kalafiora z jogurtem Pietruszkowym
Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Jeśli masz pieprz, jogurt pełnoziarnisty, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine z warzyw korzeniowych z soczewicą, Bezmięsny poniedziałek: Tagine z warzywami korzeniowymi z kapustą, oraz Tagine z warzywami korzeniowymi ze słodkimi ziemniakami, marchewką, rzep i ciecierzycą pieczoną w przyprawach dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce ubijamy jogurt z 1/4 szklanki natki pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pietruszka-nać
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
3
Dodaj cebulę, czosnek i obfite szczypta każdy z soli i pieprzu i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i po prostu zaczyna brązowy, o 8 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej, kminek, kolendra, pokruszony czerwony pieprz, kminek i cynamon i gotować, mieszając, aż pachnące i błyszczące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Sól I Pieprz
Pasta Pomidorowa
Kolendra
Cynamon
Nasiona Kminku
Czosnek
Kminek
Cebula
4
Dodaj rzepy, pasternak, pomidory i ich płyn, bulion, szafran i 1 szklanka wody do garnka i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rzepa i pasternak zaczynają mięknąć, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
Pomidor
Szafran
Rzepa
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj słodkie ziemniaki, kalafior, ciecierzycę i porzeczki do garnka. Przykryć częściowo i dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół. Oliwki wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Słodkie Ziemniaki
Kalafior
Warzywa
Ciecierzyca
Porzeczki
Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Tagine przełożyć do miski, udekorować natką pietruszki i podawać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego