Tagine jagnięcy i pomarańczowy

Tagine jagnięcy i pomarańczowy
Jagnięcina i pomarańczowy Tagine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Tagine Jagnięcy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Dodać połowę jagnięciny; gotować 5 minut lub aż jagnięcina jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę, i smażyć przez 7 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj imbir i dalej 6 składników (przez laskę cynamonu), mieszając, aby połączyć; podsmażyć 2 minuty. Jagnięcinę na patelnię wymieszać z bulionem i 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut, często mieszając. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
ImbirImbir
BulionBulion
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pomarańczowe odcinki i daktyle, delikatnie mieszając, aby połączyć i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
DaktyleDaktyle
8
Umieść po 1/2 szklanki kuskusu w każdej z 6 płytkich miseczek, a na wierzch ok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Posypać każdą porcję 2 łyżeczkami kolendry i 1 łyżeczką migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MigdałyMigdały
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn