Tacos z łososia w cieście piwnym z Chipotle Crema

Tacos z łososia w cieście piwnym z Chipotle Crema
Przepis piwo-battered Salmon Tacos z Chipotle Creman jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz sól morska, olej roślinny, chipotle crema i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos rybne popijane piwem z Chipotle Crema, Piwo i Chipotle-Battered Fish Tacos, oraz Tacos Z Rybą Popijaną Piwem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tortille owiń w folię i piecz w temperaturze 200 przez 10 do 15 minut lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w dużej, płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Odstawić 5 minut.
4
Podgrzać 1 cal oleju w 10-calowym ciężkim garnku (od 2 do 3 cali głębokości) na umiarkowanym ogniu, aż termometr głębokiego tłuszczu zarejestruje 36
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
5
Zanurz ryby w cieście do płaszcza, odsączając nadmiar. Smażyć ryby partiami, obracając raz, 4 do 5 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Złóż tacos z ciepłymi tortillami, rybami i Chipotle Crema.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
RybyRyby
8
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn