Tacos z kurczakiem (Tacos de Pollo)

Tacos z kurczakiem (Tacos de Pollo)
Przepis Tacos z kurczakiem (Tacos de Pollo) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 104 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka kurczaka, queso fresco, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Tacos z kurczaka (Tacos de Pollo), Chipotle Chicken Soft Tacos (Tinga de pollo), oraz Ananas Dak Bulgogi Tacos (Koreański Pikantny ananas BBQ Chicken Tacos).

Instrukcje

1
na patelni z sosem ułożyć bulion z kurczaka, dodać koncentrat pomidorowy, kminek, chili w proszku i oregano. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i dodać rozdrobnionego kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, gotować około 3 do 5 minut.jedz tortille na patelni nonstick, a następnie owinąć je w folię aluminiową, aby je ogrzać.o skład: jedną tortillę posmarować kwaśną śmietaną, następnie udekorować kurczakiem, salsą tomatillo, awokado i queso fresco. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać z limonką na boku. Powtórz proces z pozostałymi tortillami lub po prostu pozwól każdej osobie złożyć własne taco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Queso FrescoQueso Fresco
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn