Słomki Z Parmezanem
Słomki z parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Ten przepis służy 32 i kosztuje 12 centów za porcję. Ten przepis z KraftRecipes.com ma 1 fanów. Mieszanka jajka, mielonego pieprzu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słomki Z Parmezanem, Parmezan-Ser Pistacjowy Słomki, oraz Słomki Z Parmezanem I Serem Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. ubić jajko i wodę trzepaczką do dobrze wymieszać; odstawić. Ciasto rozłożyć na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 14x10 cali; przetnij na pół wzdłuż.
Obie połówki ciasta posmarować lekko mieszanką jajeczną.
Posypać 1/4 szklanki sera i 1/4 łyżeczki. pieprzu równomiernie na jednym z kawałków ciasta; przykryć pozostałym kawałkiem ciasta, od strony jajka w dół.
Rozwałkuj delikatnie wałkiem, aby zamknąć dwa kawałki ciasta razem.
Pokrój poprzecznie na paski o szerokości 18 (3/4 cala). Przekręć każdy pasek, a następnie umieść, 2 cale od siebie, na nasmarowanych blach do pieczenia, naciskając końce pasków ciasta do blachy do pieczenia, aby zabezpieczyć.
Wymieszać z pozostałą mieszaniną jaj; posypać równomiernie pozostałą 1/4 szklanki sera i pozostałą 1/4 łyżeczki. pepper.
Piec 10 do 12 min. albo aż do złotego brązu.
Podawać ciepłe lub schłodzone do temperatury pokojowej.