Słodko-kwaśny kurczak Stir Fry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażyć kurczaka słodko-kwaśnego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka oleju canolan, piersi z kurczaka, cukinia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Smażony kurczak słodko-kwaśny, Sweet & Sour Chicken Stir-Fry, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz konfitury SMUCKER ' s®, ocet, sól czosnkową, imbir, sos sojowy i zmiażdżone płatki czerwonej papryki; mieszaj do dobrze wymieszanego. Odstawić.
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku lub dużej patelni, aż gorące. Smażyć cukinię i grzyby na średnim ogniu, aż cukinia będzie chrupiąca.
Przenieść mieszaninę na talerz.
Dodaj pozostały olej do woka; gotuj kurczaka do miękkości, często mieszając.
Dodać strąki grochu i gotowanej cukinii i grzybów; wrzucić delikatnie dobrze wymieszać i ciepła przez.
Na kurczaka i warzywa polać sosem morelowym; delikatnie wymieszać i podgrzać.
Podawać z ryżem, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.