Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową

Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową
Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, bitą śmietanę jaśminową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową, Słodko-gorzka tarta cytrusowa z kremem jaśminowym, oraz Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 4 składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać mąkę i mieszać tylko do wymieszania; odstawić 5 minut. Naciśnij ciasto na dolnej i górnej stronie patelni o średnicy 9 do 91/2 cala z wyjmowanym dnem. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
3
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Upiec skórkę do głębokiego złota, naciskając tylną łyżką, jeśli tworzą się pęcherzyki, około 25 minut. Chłodna skórka w patelni na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Połącz czekoladę, masło i obie skórki w średniej metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Miejsce miski w patelni ledwo gotującej się wody ustawić na małym ogniu. Mieszaj, aż czekolada i masło stopią się i będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Umieścić drobny sitko na misce z roztopioną czekoladą. Trzymaj patelnię z wodą ustawioną na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Żółtko ubić w małej metalowej misce, aby zmiksować. Stopniowo ubijać w 1/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Umieść miskę na patelni z gorącą wodą; stale mieszać żaroodporną gumową szpatułką, skrobanie dna miski, aby zapobiec gotowaniu jaj, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do mieszaniny jaj rejestruje 160 ° F,około 3 minut. Natychmiast wlać mieszaninę jaj do sitka ustawionego na misce z czekoladą. Mieszaj, aż jajko zostanie włączone do czekolady i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wlać nadzienie czekoladowe do skorupy; przechylić lekko, aby równomiernie się rozprowadzić(skorupa nie zostanie całkowicie wypełniona). Przykryć i schłodzić przez noc lub do 2 dni. Przed podaniem niech tarta lekko zmięknie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
8
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Tarta na talerzu. Używając worka z ciastem wyposażonego w końcówkę Gwiazdy, rozetkuj bitą śmietanę wokół krawędzi tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
10
Dekoruj kandyzowaną skórką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn