Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową
Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, bitą śmietanę jaśminową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową, Słodko-gorzka tarta cytrusowa z kremem jaśminowym, oraz Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w misce.
Dodać mąkę i mieszać tylko do wymieszania; odstawić 5 minut. Naciśnij ciasto na dolnej i górnej stronie patelni o średnicy 9 do 91/2 cala z wyjmowanym dnem. Chill 30 minutes.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Upiec skórkę do głębokiego złota, naciskając tylną łyżką, jeśli tworzą się pęcherzyki, około 25 minut. Chłodna skórka w patelni na stojaku.
Połącz czekoladę, masło i obie skórki w średniej metalowej misce.
Miejsce miski w patelni ledwo gotującej się wody ustawić na małym ogniu. Mieszaj, aż czekolada i masło stopią się i będą gładkie.
Umieścić drobny sitko na misce z roztopioną czekoladą. Trzymaj patelnię z wodą ustawioną na małym ogniu.
Żółtko ubić w małej metalowej misce, aby zmiksować. Stopniowo ubijać w 1/4 szklanki wrzącej wody.
Umieść miskę na patelni z gorącą wodą; stale mieszać żaroodporną gumową szpatułką, skrobanie dna miski, aby zapobiec gotowaniu jaj, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do mieszaniny jaj rejestruje 160 ° F,około 3 minut. Natychmiast wlać mieszaninę jaj do sitka ustawionego na misce z czekoladą. Mieszaj, aż jajko zostanie włączone do czekolady i mieszanina jest gładka.
Wlać nadzienie czekoladowe do skorupy; przechylić lekko, aby równomiernie się rozprowadzić(skorupa nie zostanie całkowicie wypełniona). Przykryć i schłodzić przez noc lub do 2 dni. Przed podaniem niech tarta lekko zmięknie w temperaturze pokojowej.
Tarta na talerzu. Używając worka z ciastem wyposażonego w końcówkę Gwiazdy, rozetkuj bitą śmietanę wokół krawędzi tarty.
Dekoruj kandyzowaną skórką.