Słodkie ziemniaki ze słodkim Szkopem
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Jeśli masz słodkie ziemniaki, mielone ziele angielskie, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Obroty Ze Słodkich Ziemniaków, Słodkie Ziemniaki I Gruyère, oraz Wołowina I Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić nadzienie ze słodkich ziemniaków, doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Gotować kawałki słodkich ziemniaków tylko do miękkości, o 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania.
Przenieść gorące ziemniaki i zastrzeżone wody do gotowania, brązowy cukier, masło wegańskie, wanilia, i sól do średniej miski. Ubić mikserem ręcznym, aż będzie całkowicie gładka, a następnie odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Tymczasem zrób słodkiego szwaba.
Rozgrzać olej w średniej patelni sauté na średnim ogniu.
Dodaj kapustę i pozwól jej zacząć zapiekać przez około 3 minuty, a następnie dodaj brązowy cukier i przyprawy.
Niech cukier zacznie się topić z sokiem z kapusty przez kolejne 3 minuty, a następnie dodać Riesling. Gotować kapustę i gotować na parze przez kolejne 8 do 10 minut. Kapusta będzie teraz ciemnoróżowa zamiast fioletowej.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Podczas gdy ziemniaki i kraut ochładzają się, zrób skorupę obrotową. Pulse razem mąkę, masło wegańskie, i wegańskie skracanie, aż wygląda masywny i piaszczysty.
Dodać cukier, oliwę z oliwek, cynamon, sól i ziele angielskie i ponownie pulsować. Pulsując, powoli maczaj w 2-3 łyżkach zimnej wody, stopniowo—aż uformuje się luźna kulka ciasta i obraca się wokół miski robota kuchennego. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 10 minut lub do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż patelnię z pergaminem.
Na powierzchni roboczej posypanej mąką rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala. Użyj noża o szerokości 4 cali, aby wytłoczyć skorupy obrotowe.
Umieść 1 czubatą łyżkę nadzienia ze słodkich ziemniaków na środku każdego okręgu ciasta. Połącz krawędzie okręgu, tworząc pół okręgu i mocno je ściśnij. Użyj widelca, aby zacisnąć krawędzie uszczelki. Ułóż obroty na przygotowanej patelni.
Piec obroty na złoty kolor, 10 do 12 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Umów się na serwowanie potraw ze słodkim szkopem i podawaj.
Przedruk za zgodą Vedge: 100 talerzy dużych i małych, które na nowo definiują gotowanie warzyw przez Rich Landau i Kate Jacoby. Copyright © 2013 Rich Landau i Kate Jacoby; fotografie copyright © 2013 Michael Spain-Smith. Opublikowane przez The Experiment, LLC.