Szynka z szampanem i glazurą waniliową
Szynka z szampanem i glazurą waniliową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 30. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 126 kalorii, 9g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz galaretkę jabłkową, 3% mniej sodu, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe ciasto waniliowe z polewą z fasoli waniliowej, Ciasto Waniliowo - Śmietankowe Z Polewą Waniliową, oraz Ciasto Waniliowe Z Polewą Waniliową I Truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój tłuszcz i skórkę z szynki. Wynik poza szynki w wzór diamentu, i stadniny z goździkami.
Umieść szynkę, kość na końcu, na patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Wlać 1 szklankę szampana na szynkę.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut.
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do małego rondla.
Dodaj fasolę wanilii i 1/2 szklanki szampana na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty. Wymieszać galaretkę jabłkową; gotować 3 minuty lub do rozpuszczenia galaretki, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odrzuć waniliową fasolę.
Połowę mieszanki szampana zalać szynką.
Piec 30 minut; pozostałą mieszaninę szampana zalać szynką.
Piec dodatkowe 30 minut lub do momentu, aż szynka zostanie dokładnie podgrzana.
Szynkę ułożyć na półmisku; przykryć luźno folią.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki lub miski o dwóch filiżankach.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Uwaga: propozycja wina: parowanie szynki z winem wymaga pewnej ostrożności. Ale ten przepis, zorientowany na smaki wanilii i jabłek, przyjmuje szynkę w kierunku Chardonnay. Podobnie jak to danie, Chardonnay ma smaki wanilii i jabłek, a jego lekka słodycz odzwierciedla szynkę. Wybierz Chardonnay, który nie jest zbyt dębowy. Spróbuj Gloria Ferrer z regionu Carneros w Kalifornii ($2
lub, dla kradzieży, McPherson Chardonnay z Południowo-Wschodniej Australii ($8).