Szynka Serrano i Membrillo Crostini

Szynka Serrano i Membrillo Crostini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szynki Serrano i Membrillo Crostini. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Ten przepis służy 30. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę na zakwasie, pastę membrillo, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajny składnik (membrillo): jabłko i gruszka Membrillo TUR, Serrano półmisek z szynką, oliwą, fetą i rukolą z domowym crostini, oraz Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-Mint-Cilantro Chutney dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie przygotuj lodową kąpiel wodną, wypełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstaw na bok. Blanszujemy miętę, zanurzając liście na 10 sekund we wrzącej wodzie, a następnie natychmiast umieszczając je w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MiętaMięta
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjąć miętę z lodowatej wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MiętaMięta
3
W blenderze umieścić liście mięty i oliwę z oliwek i przecier na gładką masę. Ustaw karafkę blendera na bok i pozostaw olej na co najmniej 2 godziny. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do hermetycznego pojemnika, przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułożyć szynkę w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Piec, aż szynka będzie chrupiąca i złocisty brązowy, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przełóż szynkę do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić, około 10 minut. W międzyczasie umieść membrillo w małej misce i wymieszaj, aż będzie gładka. Gdy szynka ostygnie, pokruszyć ją na kawałki wielkości kęsa i ustawić aside.To złóż crostini, rozłóż czubatą łyżeczkę membrillo na każdym kawałku opiekanej bagietki, a następnie na wierzch kilkoma okruchami szynki i goleniem sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
CrostiniCrostini
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Skropić kilka kropli olejku miętowego na wierzchu i podawać.Parowanie napojów: Bodegas Martín Códax Albariño, Hiszpania. Słone, słodkie i bogate w smak, to danie wymaga wina, aby go zrównoważyć. Ponieważ tematem przewodnim jest Hiszpania, dobrze jest wybrać hiszpańskie wino, w tym przypadku chrupiące, cytrynowe Albariño.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlbarinoAlbarino
PijPij
MiętaMięta
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia2
Magazyn