Szynka pieczona z duszoną kapustą
Pieczona szynka z duszoną kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1392 kalorii, 101g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka savoy, cebula, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kurczak na duszonych borowikach i kapuście Savoy, Pieczony Kurczak Na Duszonych Borowikach I Kapuście Savoy, oraz Ham hock & cabbage hash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz musztardę i ocet w małym zamykanym pojemniku.
Dodać 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Zamknąć pojemnik i energicznie wstrząsnąć w celu emulgowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić.
Do dużego rondla dodaj szynkę, cebulę, seler, marchew, pietruszkę i liście laurowe. Przykryj wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż skoki są całkowicie miękkie, o 3 godziny.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni sauté na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj pokrojoną kapustę i gotuj, często mieszając, aż kapusta zmięknie, około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać ocet balsamiczny i nadal gotować, mieszając często, aż kapusta zaczyna brązowieć, o 10 minut dłużej.
Rozgrzej brojlery do wysokości i dostosuj stojak do sześciu cali poniżej elementu.
Przenieść kapustę do brojlerów dowód danie zapiekanki.
Przerzuć skoczki na kapustę, odrzucając warzywa i liście laurowe (zachowaj bulion do innego użycia). Zagnieżdżcie skoki w kapuście, używając kapusty do przykrycia odsłoniętego mięsa, ale pozostawiając odsłoniętą skórę. Doprawić solą i pieprzem. Broil, aż skóra jest rumiane z jednej strony, 8 do 10 minut. Obróć stawu skokowego i ponownie piecz, aż skóra będzie brązowa i chrupiąca, o innym 8 protokół.
Podawać natychmiast z kapustą i musztardą vinagrette na boku.