Szynka, Karczoch i cytrynowy pilaf
Szynka, Karczoch i pilaw cytrynowy to danie główne, które serwuje 4. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 646 kalorii, 37g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, wywaru warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Karczoch Orzo Pilaf, Ricotta, szpinak i szynka nadziewane piersi kurczaka Marsala z pinii Pilaf orzechowy, oraz Ptysie Z Szynki Karczochowej.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, następnie dodać cebulę i smażyć przez kilka minut, aż zacznie zmiękać. Wymieszać z ryżem, następnie wlać wywar i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować przez 5 min.
Dodaj karczochy, szynkę, połowę skórki cytrynowej i cały sok na patelnię. Przykryć i gotować przez 5-7 minut więcej, aż ryż będzie miękki. Zmiksować miętę, następnie podzielić na cztery miseczki i rozsypać na pozostałej skórce.