Szynka Glazurowana z brązowym cukrem i ananasem
Szynka z brązowym cukrem i ananasem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 198g białka, 153g tłuszczu, oraz w sumie 2694 kalorii. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jeśli masz brązowy cukier, szynkę, ananasa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 85%. Podobne przepisy to Brązowy cukier i ananas pieczony żołądź Squash z przyprawionym brązowym masłem, Szynka Szkliwiona Brązowym Cukrem, oraz Szynka Z Brązowym Cukrem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Umieść szynkę, pokrój bok w dół, na patelni do pieczenia.
Odciąć skórę ananasa ostrym nożem i wyciąć wszelkie brązowe plamy skóry pozostawione. Pokroić ananasa w plasterki 1/2 cala i wyciąć rdzenie z plasterków. Przypiąć plastry na szynkę wykałaczkami.
Piecz szynkę w nagrzanym piekarniku, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część szynki odczyta 140 stopni F (60 stopni C), 1 1/2 do 2 godzin.
Podczas pieczenia szynki, wymieszać sok ananasowy i brązowy cukier w kuchence mikrofalowej ceramiczne lub szklane miski i kuchenka mikrofalowa na średniej mocy, aż glazura jest wrzenie i lekko zagęszczony. Pracuj ostrożnie, ponieważ glazura będzie lepka i bardzo gorąca.
Połowę glazury polać równomiernie na szynkę i ananasa około 1 godziny przed końcem pieczenia, resztę polać na szynkę około 30 minut przed końcem pieczenia.