Szybkowar Osso Buco Milanese

Szybkowar Osso Buco Milanese
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 237 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, oliwę z oliwek, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wolnoopalacz Wołowy Osso Buco, Kurczak Wolno Gotujący " Osso Buco, oraz Wolnoopadające Udka Z Kurczaka Osso Buco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę umieścić w dużym naczyniu do pieczenia, obficie doprawić solą i pieprzem, ubić do połączenia.Golonki cielęce osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić ze wszystkich stron odmierzoną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Umieść trzonki w mieszaninie mąki i obrócić, aby pokryć wszystkie strony. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Podgrzać olej w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
PiecPiec
4
Dodać 2 z trzonków i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, w tym krawędzi, o 7 protokół.
5
Wyjąć na dużą płytkę i powtórzyć z pozostałymi 2 trzonkami.Zwiększ ciepło stovetop do średniej wysokości, dodaj czosnek, marchew, seler, cebulę i pastę pomidorową, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj drewnianą łyżką, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa nie będzie już surowa-degustacja, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiecPiec
6
Dodać wino i gotować, skrobanie się rumiane kawałki z dna szybkowaru, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się o około trzy czwarte, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
7
Dodaj pomidory, bulion i liście laurowe i wymieszaj, aby połączyć.Wróć trzonki i wszelkie nagromadzone soki na talerzu do szybkowaru, obróć się, aby pokryć trzony w płynie i ułóż je w równej warstwie (jest OK, jeśli trzony trochę zachodzą na siebie). Zablokuj pokrywę na miejscu i doprowadzić kuchenkę do wysokiego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło płyty kuchennej do średniego i gotuj trzonki przez 30 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać widoczny, stały strumień uciekającej pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
PiecPiec
1
Natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny umieścić w średniej misce i obficie doprawić solą i pieprzem. Rozetrzyj mieszankę między palcami, aby połączyć składniki, uwalniając oleje ze skórki cytryny, aby pokryć natkę pietruszki i czosnku, około 1 minuty; Ustaw aside.To wykończenie: ostrożnie szybko zwolnij wszelkie ciśnienie pozostawione w szybkowarze,a następnie zdejmij pokrywę (trzymaj twarz z dala od uciekającej pary).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przełóż trzonki do dużego, płytkiego naczynia i polej je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
3
Posypać całą gremolatą i podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn