Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 237 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, oliwę z oliwek, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wolnoopalacz Wołowy Osso Buco, Kurczak Wolno Gotujący " Osso Buco, oraz Wolnoopadające Udka Z Kurczaka Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę umieścić w dużym naczyniu do pieczenia, obficie doprawić solą i pieprzem, ubić do połączenia.Golonki cielęce osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić ze wszystkich stron odmierzoną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Goleń Cielęcy
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
2
Umieść trzonki w mieszaninie mąki i obrócić, aby pokryć wszystkie strony. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
3
Podgrzać olej w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
Piec
4
Dodać 2 z trzonków i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, w tym krawędzi, o 7 protokół.
5
Wyjąć na dużą płytkę i powtórzyć z pozostałymi 2 trzonkami.Zwiększ ciepło stovetop do średniej wysokości, dodaj czosnek, marchew, seler, cebulę i pastę pomidorową, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj drewnianą łyżką, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa nie będzie już surowa-degustacja, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pasta Pomidorowa
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Piec
6
Dodać wino i gotować, skrobanie się rumiane kawałki z dna szybkowaru, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się o około trzy czwarte, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
7
Dodaj pomidory, bulion i liście laurowe i wymieszaj, aby połączyć.Wróć trzonki i wszelkie nagromadzone soki na talerzu do szybkowaru, obróć się, aby pokryć trzony w płynie i ułóż je w równej warstwie (jest OK, jeśli trzony trochę zachodzą na siebie). Zablokuj pokrywę na miejscu i doprowadzić kuchenkę do wysokiego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło płyty kuchennej do średniego i gotuj trzonki przez 30 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać widoczny, stały strumień uciekającej pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
Piec
1
Natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny umieścić w średniej misce i obficie doprawić solą i pieprzem. Rozetrzyj mieszankę między palcami, aby połączyć składniki, uwalniając oleje ze skórki cytryny, aby pokryć natkę pietruszki i czosnku, około 1 minuty; Ustaw aside.To wykończenie: ostrożnie szybko zwolnij wszelkie ciśnienie pozostawione w szybkowarze,a następnie zdejmij pokrywę (trzymaj twarz z dala od uciekającej pary).