Szybka i obfita zupa szparagowa
Szybka i obfita zupa szparagowa wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Ta zupa ma 370 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz czosnek, mielony pieprz, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Podobne przepisy to Szybka i obfita zupa z makaronu Fagioli, Szybka Kremowa Zupa Szparagowa, oraz Szybko i łatwo-domowa zupa pomidorowa – nie ma to jak świeża gorąca zupa na szybki obiad.
Instrukcje
Szparagi pokroić na kawałki wielkości kęsa; odłożyć końcówki na bok. Podziel kawałki włóczni na dwa oddzielne pojemniki bezpieczne dla mikrofal.
Umieść 1/2 łyżki masła w każdej misce. Luźno przykryć oba pojemniki i umieścić w kuchence mikrofalowej; gotować na wysokościach, aż szparagi będą całkowicie miękkie, 15 do 20 minut.
Podczas gdy szparagi na parze, roztopić 1/2 szklanki masła w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować cebulę i czosnek w maśle do miękkości, o 5 protokół.
Posypać mąką i energicznie mieszać przez 1 minutę.
Dodaj rosół, mleko, ostry sos pieprzowy, sól, pieprz, płynny dym, i parzone łodygi szparagów; gotować, aż ogrzane przez, 7 do 10 protokół.
Wlać około 3/4 zupy do blendera partiami, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka.
Pozostałe 1/4 zupy dodać do zupy puree, wymieszać ze szparagami. Gotować, aż dokładnie podgrzać, o 5 protokół.