Szwedzkie Klopsiki
Przepis szwedzkie klopsiki mogą zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis służy 30. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, piec top homestyle ziołowy farsz mix w kanistrze, mielonej gałki muszkatołowej, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mięso, mieszankę farszu, mleko, jajko i 1/4 łyżeczki. gałka muszkatołowa tylko do wymieszania; kształt W 1-calowe klopsiki.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać klopsiki; gotować od 10 do 12 min. lub do czasu zakończenia, odwracając się od czasu do czasu.
Usuń klopsiki z patelni, rezerwując kapiele na patelni; przykryć klopsiki, aby utrzymać ciepło.
Dodaj mąkę do zastrzeżonych kapieli na patelni; wymieszać, aż do wymieszania. Gotować 1 min., stale mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni wymieszać bulion; doprowadzić do wrzenia. Dusić na średnim i małym ogniu 3 min. lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszać z kwaśną śmietaną i pozostałą gałką muszkatołową. Powrót klopsiki na patelni; gotować na wolnym ogniu 3 do 5 min. lub dopóki klopsiki i sos nie zostaną podgrzane, mieszając od czasu do czasu.
Podawać mieszankę klopsików na ryżu.