Szwedzkie Ciasteczka Waflowe
Szwedzkie ciasteczka waflowe wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz masło, cukier cukierniczy, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 13%. Spróbuj Ciasteczka waflowe II, Ciasteczka Waflowe, oraz Czekoladowe Ciasteczka Waflowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce, śmietany razem 1 szklanka masła i mąki, aż będzie gładka i kremowa. Wymieszać z gęstą śmietaną. Zeskrobać ciasto na kulkę.
Posypać biały cukier na desce do krojenia.
Rozwałkuj ciasto do grubości około 1/4 cala na posmarowanej powierzchni. Używając 3-calowego okrągłego foremki do ciastek, pokrój ciasto na 24 okręgi. Za pomocą wałka do ciasta zwiń każdy okrąg w lekko owalny kształt.
Umieść pliki cookie na niezdobytym arkuszu ciasteczek o cal od siebie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie ciastek staną się bardzo lekko brązowe, 10 do 12 minut. Lekko ostudzić na arkuszu ciastek; następnie przenieść je do regałów chłodzących za pomocą szpatułki.
Aby zrobić nadzienie, wymieszaj w misce 1/2 szklanki masła, cukier cukierniczy, żółtko jajka i szwedzki arrack punsch. Ubijaj, aż mieszanina będzie dobrze wymieszana i kremowa.
Aby złożyć, rozłóż około zaokrąglonej łyżeczki nadzienia na spodzie jednego ciastka i umieść kolejne ciastko, od dołu w dół, na nadzieniu, tworząc kanapkę. Powtórz z resztą ciasteczek.