Szpinak ze smażoną szalotką
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Szpinak ze smażoną szalotką może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 99 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, olej canolan, smażoną szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, Łosoś z Kantalupą i smażoną szalotką, oraz Sałatka Bok Choy ze smażoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej wok na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego; metal będzie miał matowy wygląd, a kropla wody wpadła na jego powierzchnię powinna wyparować w kontakcie.
Dodać olej i podgrzewać, aż się połysk, ale nie palenie.
Dodaj 1 łyżkę. smażone szalotki i czosnek, gotować 10 sekund, następnie dodać szpinak i wino ryżowe i wrzucić do połączenia.
Dodaj sos rybny i bulion z kurczaka i kontynuuj smażenie, podrzucając składniki razem, aż szpinak zwiędnie, 30 sekund do 1 minuty.
Posypać resztą smażonej szalotki.
* Znajdź orzechowe, lekko słodkie wino ryżowe Shaoxing na rynkach azjatyckich i w niektórych sklepach monopolowych.